Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вените на краката са не по-малко важни от сърдечните

Здравейте, наскоро почувствах, че надвечер винаги започват да ме болят краката. Изтръпват, стават студени дори и в топло време. Съседката ме посъве­тва да ги мажа с гел за лечение на вените. Но при мен вените почти не се забелязват външно. Моля да ме посъветвате какво да предприема?

Зоя Велинова – Карлово

Винаги е по-добре да се посъветвате със специалист, а не със съседката. Това, което е помогнало на нея, може да се окаже безполезно за вас, дори и вредно. Възможно е вие да стра­дате от артериална болест, а не от венозна. При артериалната патология болката е много силна. Заради нарушеното кръвообращение крайници­те са постоянно студени, изтръпват, а кожата побледнява. Опасен симптом е, когато кракът стане мраморно-бял с тъмни петна. За съжаление срещат се хора, които търпят болката, но не си правят труда да отидат при специалист. Ако ги заболи сърцето, бягат при лекар. Запомнете, кръвоносните съдове на краката са не по-малко важни от сърцето.

За да не допуснете инсулт, трябва да прове­рите състоянието на сънната артерия и при необ­ходимост да я прочистите от атеросклеротични плаки. Ако кракът ви стане мраморно бял с тъмни петна, спешно търсете специалист

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *