ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Извънредно сте стресирани? Позата на Уейн Кук ще помогне

Уейн Кук е изследовател на биоенергийните области. Позата на Кук, както и останалите упражнения, помага при такива състояния като дислексия и заекване

Уейн Кук
Позата на Уейн Кук помага за подобряване на концентрацията и спокойствието

Използвайки методологията на Уейн Кук може да дадете спокойствие и релакс на нервната система, да се справите с проблема, който ви е „блокирал“ и постепенно да продължите напред към решаването му. С помощта на концентрацията можете да премахнете стресовите хормони от тялото си, да преодолеете унинието и депресията, да намерите спокойствие и увереност.

Биотерапевтът Уейн Кук е разработил цяла система от упражнения, които последователите му наричат и „Рутината на Уейн“.

Позата на Уейн Кук – лесен начин за ликвидиране на стреса

Това упражнение може да помогне и за широк спектър от психологически проблеми, включително объркване, обсесивност, дезорганизация и прекомерен гняв. Използва се с успех и за корекция и лечение на такива състояния като дислексия и заекване.

Ако сте във връзка с партньор, който сякаш не ви чува, или имате затруднения да кажете онова, което мислите, Позата на Уейн Кук помага да се избегне конфронтацията или да се спечели важна дискусия.

Тази техника също така е ефективна, дори когато разстройството на нервите е толкова интензивно, че единственото, което сте в състояние да направите, е да плачете или да крещите, потъвайки в собственото си отчаяние. Позата на Уейн Кук помага за преработката на хормоните на стреса.

Техника на изпълнение

За да направите позата на Уейн Кук, седнете на стол с изправен гръбнак и се отпуснете (време-около 90 секунди).

1. Поставете левия крак над дясното коляно. Увийте дясната ръка около предната част на левия глезен. С лявата ръка трябва да обхванете стъпалото, така както е показано на илюстрацията. Свийте пръсти около външните страни на стъпалото.

2. Вдишайте бавно през носа, оставяйки дъха да повдигне тялото ви, докато дишате. В същото време издърпайте крака към себе си, създавайки разтягане. Издишайте бавно, оставяйки тялото да се отпусне. Повторете това бавно дишане и разтягане четири или пет пъти.

3. Седнете удобно, отпуснете се, краката са разтворени на ширината на раменете. Трябва да съберете пръстите и на двете ръце, така че да образуват пирамида. Двата палеца, които са един срещу друг и образуват основата на пирамидата трябва да бъдат върху „третото око“ – точно над моста на носа. Дишайте бавно и дълбоко, през носа и през устата, като направите три или четири пълни вдишвания.

4. На последното издишване сложете пръстите си в средата на челото и ги раздалечете, все едно правите масаж, като бавно отивате към слепоочията.
Спокойно свалете ръцете си пред себе си. Започнете да следите собственото си дишане, потопете се в неговия ритъм и се постарайте да не мислите за нищо друго.

Каква е ползата от Позата на Кук?

Позата на Уейн Кук помага за оформянето на енергийните структури по такъв начин, че енергията плавно започва да циркулира в цялото човешко тяло. В този случай съзнанието почива, а подсъзнанието влиза в работен режим, което помага за решаването на огромен брой психологически проблеми.

Също така, с нейна помощ ще премахнете вътрешния блокаж и ще подобрите умствените процеси, като ще успеете да концентрирате ума върху задачата. Ще позволи по-успешно да овладявате и нови знания.

Позата помага за укрепване енергийната цялост на организма, прави го по-устойчив на влияния на околната среда, химически и енергийни въздействия, естествено замърсяване.

Когато енергийният поток е небалансиран, речта става непоследователна и онзи, който ви слуша не възприема почти нищо от онова, което се опитвате да кажете. Редовната практика на позата на Кук, превръщайки я в рутина, напълно ще привлече вниманието на слушателя и ще го потопи в сънливо състояние. Благодарение на това по-лесно ще запомни и разбере казаното от вас. Тази техника ще помогне да се концентрирате и ще бъде полезна както за говорещия, така и за слушателя.

Ако сте в ситуация, в която трябва спешно да постигнете яснота на мисълта, нищо не пречи да поставите ръцете си на глезена и стъпалото така, както е обяснено по-горе. Това ще освежи главата и ще ви помогне да се съсредоточите.

И още една техника, която помага хем да се отпуснете, хем да се съсредоточите

Прочетете което и да е изречение от ляво надясно и обратно. При енергийни нарушения четенето „наобратното“ ще помогне да се концентрира и засили енергията на мисълта, докато класическото четене по-скоро действа релаксиращо.

Източник: www.innersource.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *