ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лекува ли се пневмония при наличие на сърдечна недостатъчност?

Моля да ми помогнете. Ще ви бъда благодарна. Имам пневмония, която не може да се излекува, защото страдам и от сърдечна недостатъчност. Дали би могло изобщо нещо да ми помогне?

Яна Тонева – Перник

Синдромът на сърдечната недостатъчност е тежко изпитание за човешкия организъм. Вие на­вярно страдате от хронична сърдечна недостатъч­ност, а тя cи e бомба със закъснител. Хората обаче си траят, теса свикнали да обръщат внимание само на ярко изразените симптоми, а при възрастните хора това най-често е пневмония – тя се изразява в тежка кашлица и болки встрани. Ето затова сте се оказали с две болести и се оплаквате че не можете да ги лекуват едновременно.

Няма да се впускаме да обясняваме, че пневмо­нията е инфекция на белите дробове и се проявява във вид на кашлица, треска и затруднено дишане. Повечето хора могат да се лекуват в домашни условия, но вас май е по-добре да ви лекуват в болница – защото страдате от сърдечна недоста­тъчност, а това е сериозно хронично заболяване. И рискът от усложнения е по-висок. Такива хронични заболявания като вашето отслабват имунната система и още повече повишават риска. В напред­нала възраст все пак симптомите на пневмони­ята са no-умерени, затова не се притеснявайте много. Рядко се наблюдава треска. Обаче основен признак може да стане объркано съзнание, дори и делириум. Вашият лекуващ лекар трябва да ви назначи допълнителни изследвания именно заради съчетаването на двете болести. Така по-лесно ще посочи най-подходящите лекарства. Не е вярно, че не може да се лекува пневмония заради наличието на сърдечна недостатъчност. Вие просто трябва да потърсите незабавно лекаря си, ако ви става лошо от предписаната терапия. Старайте се повече да си почивате и да спите, пийте много течности, не пушете. Потърсете си и допълнителни лекарства,  ако кашлицата ви безпокои нощем. Това натоварва и сърцето.

ОПТИМАЛНИЯТ ВАРИАНТ ЗА ВАС Е ДА СЕ ВАКСИНИРАТЕ ПРОТИВ ПНЕВМОНИЯ

Особено ако сте над 65 години. Освен това избягвайте общуването с хора, болни от грип, простуда, едра или дребна шарка. Всяко от тези заболявания може да отслаби имунната ви система и пак да се разболеете от пневмония.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *