ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 те най-разпространени лъжи за слънчевия тен

  1. Тенът е здравословен – потъмняването на кожната пигментация е форма на защитна реакция на кожата срещу вредните за нея ултравиолетови лъчи.
  2. Потъмнялата кожа ни предпазва от вредния ефект на слънцето – те­нът осигурява прегра­да, която отговаря на слънцезащитен фактор 4, а скалата за УВ-протекция е до 50+.
  3. При облачно време няма опасност от из­гаряне – 80% от ул­травиолетовите лъчи проникват и през облаците.
  4. Във водата няма опас­ност от изгаряне – во­дата осигурява защита за тази част от тялото, която е под повърх­ността й, но отразява УВ-лъчите и кожата над водната повърх­ност се облъчва двой­но.
  5. През зимата ултрави­олетовите лъчи не са опасни – те са по-мал­ко като количество, но вредата им е същата.
  6. Ако ползваме фотозащитен крем, можем да се излагаме дълго на слънце – целта на фотозащитата е да ни защити във времето, в което сме на слънце, защото „безопасна“ продължителност на слънчево излагане няма.
  7. Почивките между слън­чевите бани намаляват вредата от излагане на слънце – натрупва­нето на УВ-лъчение в кожата е еднакво, без значение дали сме я излагали на слънце в рамките на два часа, или два пъти по един час с почивка за обяд.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *