Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЗИТЕР / AZYTER

Съдържа азитромицин дихидрат и средноверижни триглицериди

Предназначение

АЗИТЕР е офталмологичен продукт с антибиотичната съставка азитромицин. Прилага се при лечение на бактериални очни инфекции с различен патогенен причинител. Подходящ е за всички възрасти, включително за новородени.

Как се приема

АЗИТЕР се предлага под формата на комплект от 6 едноразови дози, достатъчни за тридневно лечение. След изпълнение на апликация с една от дозите остатъкът се изхвърля.

Препоръчителното краткосрочно лечение се изразява в поставяне на една капка от продукта в инфектираното око; изпълнява се два пъти дневно, сутрин и вечер. Дозата е универсална, една и съща за деца и възрастни.

Преди и след процедурата ръцете трябва да се измият много внимателно. При поставянето на медикамента капкомерът от опаковката не трябва да докосва окото.

Ако е пропусната процедура, трябва да се изчака времето за следващата и да се вземе обичайната доза. Лечението не може да продължи повече от три дни.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи лечението с този медикамент може да причини алергични реакции, включително подуване на лицето, оток на гърлото, затруднено дишане и преглъщане. Възможни са обриви от различен тип, включително токсична епидермална некролиза. Симптомите могат да се развият до висока температура, оток на лимфни възли, промени в кръвни показатели. Необходима е спешна медицинска помощ.

Сред често съобщаваните странични ефекти от употреба на АЗИТЕР са дискомфорт и сърбеж в окото, парене. Ефектите са преходни.

Пациенти са имали оплаквания и от “песъчинки” под клепача, замъглено виждане, залепване на клепачите. В по-редки случаи е наблюдавано усилване на възпалението на конюнктивата – обикновено като алергична реакция; кератит; възпаление със зачервяване и оток на клепача.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЗИТЕР не трябва да се прилага при алергия към съставките, както и към други макролидни антибиотици.

Медикаментът може да се прилага комплексно с други очни лекарства, но с интервал от 15 минути и като последен продукт.

Терапията с АЗИТЕР изключва носенето на меки лещи. Ако апликациите с разтвора причиняват замъгляване на зрението, пациентът следва да изчака нормализацията му, преди да се заеме с дейности, изискващи концентрация и внимание.

Взаимодействие с други медикаменти

АЗИТЕР може да се прилага паралелно с други медикаменти, но само след консултация с лекуващия. При паралелна терапия с други офталмологични продукти се спазват описаните по-горе правила.

Няма информация за взаимодействия на лекарството, които са имали неблагоприятен ефект върху здравето на пациенти.

_________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за комплект от 6 едноразови дози по 15 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *