Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Уникалните съвети за правилно хранене на Индра Деви – жената йога, доживяла 102 години

Евгения Петерсон, позната още като Индра Деви, споделя личните си правила за хранене, които според нея са ключът към здравословен живот и дълголетие.

Индра Деви
Източник: obekti.bg

Евгения Петерсон е родена в град Рига през 1899 година. Тя владеела 12 езика и е обиколила половината свят, популяризирайки йогата като начин за премахване на стреса и поддържане на добро физическо и психическо здраве.

Част от хората, които са следвали ученията й, са световно известни личности като Мерилин Монро, Рита Хейуърт и много други холивудски звезди.

Тя е обучена в изкуството на йогата от великия индийски учител Тирумалай Кришнамачаря, за който се смята, че е можел да спира сърцето си.

Индра Деви е автор на редица книги, свързани с йогата и се смята, че най-голямата й цел е била да запознае Запада с древното изкуство. Тя умира през 2002 година в град Буенос Айрес

 

На 93-годишна възраст г-жа Деви споделя в интервю режима си за хранене, който спазва от дълги години:

„От дълги години не консумирам месо. Ям по веднъж, понякога по два пъти дневно и всяка сутрин пия по чаша вода с лимон, която си приготвям от предишната вечер.

За закуска пия соево мляко или кафе и ям малко стафиди или бадеми с един грейпфрут или портокал, който изяждам с кората или поне с бялата ципа.

Пия големи количества вода и ям сезонни зеленчуци и плодове.

В дните, когато обядвам, ям супа от зеленчуци или салата, като често с нея хапвам варен зеленчук или малко кафяв ориз. Понякога си позволявам и домат със сирене или яйце, а друг път – йогурт с пшеница и мед.”

В една от книгите си тя разкрива хранителния режим, който спазва и препоръчва на учениците си. Също така изказва мнението си относно нездравословния начин на живот и хранене на западните общества.

Според нея храната на съвременния човек е прекалено изкуствена и това води до масово влошаване на здравето.

Тя е на мнение, че множество хора, които изглеждат здрави, заболяват от диабет, проблеми със сърцето и развиват психични заболявания, вследствие на натрупването на токсини от неправилно хранене.

 

За своето хранене тя споделя още:

„В дома ми никога няма да намерите консервирана, рафинирана, обработена или пакетирана храна,” категорична е Индра Деви.

„Пия много чайове от различни билки. Също така пия и цикория с козе мляко, което е сурово. Всеки ден си правя вода с лимон, а лимона използва вместо оцет. Овкусявам ястията си с всякакви билки и подпавки и слагам много лук и чесън в тях.”

Източник: obekti.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *