ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои са причините и рисковите фактори при псориазиса

Медиците дълго време не бяха на едно мнение за причините за появяването на това заболяване. Най-устойчива се оказа хипотезата за алергичната му природа и наследствената предразположеност към него.

Наскоро шведски учени успели да наблюдават под електронен микроскоп вируса, предизвикващ псориазиса. Обаче това не отменя ролята на другите фактори в развитието на заболяването – на първо място наследствения и стресогенния.

Според специалистите за болните с псориазис са типични нарушена обмяна на веществата, понижаване на имунитета, срив в нервната и ендокринната система, в дейността на черния дроб и бъбреците. Изхождайки от това, в специализираните клиники по терапия на псориазиса освен лечението на кожата се включват действия, подобряващи съответните функции на организма. Назначават се и курсове с витамини и минерални вещества. В някои случаи се предлага и хормонотерапия, препоръчва се курортолечение.

Що се отнася до непосредственото въздействие върху кожата на болния, тук се прилагат различни подходи. Освен необходимите мехлеми се прилага и ултравиолетово облъчване, парафино и кололечение, криотерапия. Обаче това хронично заболяване още се смята за неизлечимо. След известно затишие може да настъпи рецидив, особено болния ако започне да нервничи излишно. Практиката показва, че най-добри успехи постигат тези, които си изработват собствена тактика за борба с псориазиса – като опитват едно или друго лечение. И в тази борба всички средства са добри, включително и тези, които векове напред е прилагала народната медицина.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *