ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

НИМЕД  /  NIMED

Съдържа нимезулид, целулоза, натриев докузат, лактоза, растителни масла, магнезиев стеарат, скорбяла

Предназначение

НИМЕД е нестероидно противовъзпалително средство с активна съставка нимезулид. Прилага се като болкоуспокояващо при артрози, ревматични проблеми, болки при месечен цикъл, зъбобол, след травми и оперативни интервенции. Квалифицирано е  като медикамент с минимални негативни въздействия върху храносмилателния тракт, бъбреците и черния дроб.

Как се приема

НИМЕД е продукт за краткосрочно лечение; обикновено се препоръчва прием в рамките на 3-7 дни, но по лекарско назначение този срок може да бъде удължен до две седмици.

Може да се приема от деца над 12 години и възрастни два пъти дневно – сутрин и вечер, по една таблетка. Таблетките се гълтат цели, с вода, след хранене. При пропуснат прием се изчаква времето за следващия; не бива да се удвоява обичайното количество с цел компенсиране на пропуснатото. Предозирането може да предизвика интензивна проява на някои странични ефекти, засягащи храносмилателния тракт или сърдечно-съдовата дейност.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на медикамента може да предизвика обриви от различен тип и с различна интензивност, сърбеж и зачервяване, уртикарии, образуване на мехури, токсична епидермална некролиза и др.

Най-осезаеми са дразненията на стомашно-чревния тракт; гастрит, язва, кървене и перфорации. При проява на симптоми от подобен род незабавно трябва да се търси медицинска помощ. Съобщавано е за болки и спазми в корема, диария или запек.

Възможни са също чернодробни смущения, проблеми с бъбречните функции, нервни смущения – проявявани чрез сънливост, объркване, главоболие, зрителни проблеми. Има данни за случаи на хематурия, бъбречна недостатъчност, промени в кръвни показатели и пр.

Лечението с продукта може да стане причина за алергични реакции, включително тежки – анафилактичен шок, ангионевротичен едем, хипотермия, енцефалопатия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при алергия към някой от компонентите му, както и към други нестероидни противовъзпалителни или салицилати.

Противопоказан при данни за вътречерепни кръвоизливи, кървене в сектори на стомашно-чревния тракт, чревни възпаления, тежки увреждания на сърцето, бъбреците или черния дроб, при смущения в кръвосъсирването.

Не се прилага при бременност и кърмене.

Не се използва за лечение на деца под 12 години.

При пациенти в напреднала възраст се препоръчва максимално кратък срок на прилагане.

Взаимодействие с други медикаменти

Да се внимава при съставянето на терапевтични планове, в които НИМЕД участва заедно с диуретици, антиацидни средства, антикоагуланти, литий, кортикостероиди, селективни инхибитори на обратния захват на серотонин, метотрексат и др.

________

Усреднена цена в аптеките – 7.16 лв за 6 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *