ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

9-те най-силни природни антибиотици – вижте този полезен списък!

Храните, които ще разгледаме, се славят с доказани антибактериални и антивирусни действия

куркума снимка 2
Куркумата е популярен лек за куп заболявания още от древността

1. Зелен чай
Зеленият чай е широкоразпространен лек за множество болежки в азиатските страни. Някои научни изследвания стигат до извода, че пиенето на отварата от зелен чай по 3 пъти дневно е почти толкова ефективно, колкото приемането на антибиотици. При по-сериозни инфекции и възпаления се препоръчва все пак да се пият нужните медикаменти, но зеленият чай е перфектно помощно средство в борбата с болестта.

2. Куркума
Куркумата е популярен лек за куп заболявания още от древността. Има сведения, че подправката е била използвана и за лечение на проказа. Това се дължи на активните вещества в куркумата, които имат доказани антисептични и антибиотични действия. Тя най-често се консумира като подправка към ястието, но може и да се приготви мехлем от куркума, който да се нанася върху кожата при изгаряния, наранявания, възпаления и др.

3. Ябълков оцет
Ябълковият оцет служи за облекчение на болките при хора, страдащи от артрит, пие се при диария и действа благоприятно върху храносмилането. За пиене при стомашни болки или спазми се препоръчва 1-2 супени лъжици оцет да се разрежда в чаша вода.

4. Чай от джинджифил
Чаят от джинджифил е ефективно средство за справяне с язва. Научно доказано е, че коренът от джинджифил е от най-ефективните природни лекове за салмонела и бактерията ешерихия коли.

5. Зеле
Зелето е използвано за лек на множество заболявания през вековете. Сок от зеле се е използвал от древните гърци при отравяне с гъби и запек, а египтяните са го използвали против махмурлук. Зеленчукът е невероятен антиоксидант и действа благоприятно върху сърдечно-съдовата система.

6. Чесън
Чесънът със сигурност е една от най-ефективните храни, които се славят със силно антибактериално и антивирусно действие. Той е перфектен за лечение на вътрешни инфекции и може да се използва за дезинфекция на рани, също така понижава кръвното налягане, намалява риска от сериозни заблявания и понижава продължителността на боледуване. Активните съставки в чесъна го правят един от най-силните природни антибиотици.

7. Мед
Медът е известен с действието си против кашлица. Той е мощен антиоксидант и стимулира имунитета, което кара организма да се пребори по-бързо с бактерии и вируси. В народната медицина медът се използва също и против диария, язва, импотентност, заболявания на пикочните пътища и много др.

8. Хрян
Коренът от хрян е богат на сяра, която има антибиотично действие в малки количества. Пикантната подправката е най-използвана за борба с инфекции на синусите.

9. Лук
Лукът е от най-използваните природни лекарства. Той има състав, богат на серни съединения и киселини, които помагат за лечението на редица болежки и са изключително мощни имуностимуланти.

През сезона на вирусните заболявания изцеден сок от лук, смесен с 1-2 лъжици мед, може да ви предпази от заразяване и появата на симптоми на грип.

 

Източник: photo.elle.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *