Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Релаксацията ще ви помогне

Моля да ми обясните на какво се дължи моето състояние. В задната лява част на главата имам една вдлъбнатинка и ако само леко я натисна, силно ме заболява. И отдясно имам вдлъбнатинка, но там не ме боли толкова

Тодор Тодоров, Варна

Най-вероятно вие напипвате т.нар. миофасциални точки – това са локални болезненоуплътнени мускулчета. При­чините за подобни изменения са много, но има няколко фактора, които са най- важни. Запомнете ги и по възможност ги игнорирайте.

  • Емоционалното напрежение, т.е. повишена тревожност и стрес.
  • Физическото напрежение в мус­кулите на скалпа и шията. Причина за това може да бъде работенето в неудобна поза например дългото стоене пред компютъра; принудител­ната поза при повдигане на тежести; носенето на неудобни очила и други подобни натоварвания.
  • При лечение на вашето състо­яние спокойно и успешно можете да използвате немедикаментозни методи:
  • Релаксация, т.е. да прекъсвате от време на време при продължителна работа, масажи на главата и шията, гимнастика на очите, топли бани, разходки на чирт въздух, гимнастика, фитнес.
  • Преодоляване на стреса. Ако вашата работа е свързана с емоцио­нално напрежение или се сблъсквате често със стресови ситуации, които не можете да избегнете, започнете да изпълнявате и дихателни релакса- ционни упражнения.
  • Редовна гимнастика. Разхождай­те се често на чист въздух, изкачвай­те стълбите пеша, а не с асансьора, правете гимнастика. Всъщност това трябва да стане неотменна част от живота ви. Можете да се снабдите и със специални препарати, отпускащи мускулатурата. Ще ви предложат всякакви варианти в аптеката. Те много добре се съчетават с масажа и другите методи за релаксация, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Релаксацията ще ви помогне

  1. Pingback: Проверете какво е емоционалното ви здраве? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *