Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хироми Шиня: Гладуването лекува рак и подмладява организма

Какъв е смисълът на гладуването – да се създаде усещане за глад за известно време, за да започне процесът на автофагия, който обновява клетките

Хироми Шиня
Д-р Хироми Шиня е 84-годишен японец , чието здраве остава непроменено през годините, благодарение на гладуването

Доктор Хироми Шиня е изключителен гастроентеролог, който е роден в Япония, живее в САЩ, като работи и в двете страни. През 1963 г. той идва в Ню Йорк, за да специализира хирургия. По това време вече се използва ендоскоп, с който е възможно да се изследва не повече от 20 см. от дебелото черво. По-късно е измислен ендоскоп с дължина 186 см, с помощта на който може да се изследват червата.

В клиниката, където Хироми Шиня работи по онова време, значителна част от операциите представляват интервенции за отстраняване на полипи с отваряне на коремната кухина.

Той предложи специален дизайн на колоноскоп, с помощта на който през 1969 г. за първи път е извършена полипектомия – хирургично отстраняване на полипи без отваряне на коремната кухина. Така в медицината се появи ново направление – „хирургическа ендоскопия“.

След това Хироми Шиня оглавява отделението по хирургична ендоскопия в болницата, а също така приема пациенти и в собствената си клиника, като работи от сутрин до вечер. В резултат на това за повече от 40 години работа през кабинета му са преминали над 300 хиляди пациенти, включително и много известни личности.

Доктор Шиня създава здравната програма „Shinya Biozim“, която първо тества върху себе си. През годините програмата „Shinya Biozim“ е помогнала на хиляди хора да преодолеят различни възпалителни и хронични заболявания, в това число програмата е била полезна и на пациенти с онкологични болести. Болните от рак, лекувани от доктор Шиня не са имали нито един рецидив.

Колкото по-малко храна, толкова повече здраве

За 40 години медицинска практика д-р Хироми Шиня никога не е бил болен, въпреки че работата му в никакъв случай не може да се нарече лека

Много малко храни и други стимуланти са в състояние да увеличат жизнената енергия на организма. За да се постигне това е нужно да се активира естествения процес на вътреклетъчна детоксикация – точно към това е насочена програмата „Shinya Biozim“.

Ако десетките трилиони клетки в тялото ни са активни, тогава сме пълни с жизнена енергия. Запушването им с продукти от разграждането и дефектни протеини води до стареене на клетките. Подмладяването на клетките може да се постигне чрез почистване на тези отломки с помощта на вътреклетъчна детоксикация.

Митохондриите са вътреклетъчни образувания, които осигуряват енергия на всички процеси, протичащи в организма.

Митохондриите са вътреклетъчни образувания

В здравата клетка енергийните трансформации протичат нормално, а ние сме активни и весели, въпреки възрастта си. Ако се усети загуба на сила, това означава: нещо пречи на работата на митохондриите. Причина за това са така наречените „клетъчни отломки“.

Откъде идват клетъчните отломки?

Протеините, получени с храната, се разлагат в тънките черва до състояние на аминокиселини, които, транспортирани от кръвния поток, вече вътре в клетките, участват в биосинтезата на нови протеини. Крайният резултат този синтез могат да бъдат дефектни протеини. Това се случва главно, ако диетата е доминирана от храна от животински произход: месо и млечни продукти.

Боклукът се почиства чрез процеса на автофагия, когато вътре в клетката, с помощта на ензими, се извършва обработката на дефектните протеини, както и на състарените митохондрии, в аминокиселини, глюкоза и мастни киселини, необходими за биосинтеза.

Ако тялото започне да гладува, се активира обработката на „боклука“. Освен това няма специален стимул за преработка, заради голямото количество храна, която съвременния човек поглъща. Оттук и значението на терапевтичното гладуване.

Разбира се, ако гладът продължи твърде дълго, тялото започва да се храни само със своите здрави клетки, което в крайна сметка води до смърт.

Можем спокойно да имитираме състоянието на глад с активиране на автофагия и подмладяване на клетките, като използваме метода, предложен от Хироми Шиня. Гладуването не цели намаляване на калориите и загуба на тегло, а е предназначено за временно активиране на процеса автофагия, който извършва вътреклетъчна детоксикация.

Д-р Хироми Шиня предлага правилното гладуване за почистване и подмладяване на клетките. То протича ето така:

1 . Вечеря не по-късно от 19 часа. След вечеря и преди лягане приемайте само чиста вода.

2. Сутрин след сън пийте 2-3 чаши вода. След 20-30 минути се приема малко пресен плод или сок от ябълки, зеле, моркови.

3. Половин час преди вечеря изпийте 2-3 чаши вода.

Не е необходимо да се прави това ежедневно, но от време на време трябва да се повтаря тази проста, но ефективна процедура. Можете да пропуснете вечерята, но не и закуската.

Изглежда толкова просто, но не всеки е способен на такива жертви, и дисциплина най-вече. Доктор Хироми Шиня предлага възприемането на глада като положително чувство. В същото време, ограничаването на консумираните калории не е цел – важно е обновяването на клетките. Един такъв естествен начин ще възстанови здравето и жизнеността на организма.

Обикновено хората, които са заети с отслабването, използват нискокалорични диети и само временно губят тегло.

Това, което японският специалист предлага е цялостно подобряване на състоянието на организма. Увеличаване на неговата активност и естественото използване на клетъчните отломки просто водят до устойчива загуба на тегло и елиминиране на мастните натрупвания.

Гладуването трябва да се извършва правилно

Програмата за възстановяване на здравето „Shinya Biozim“ се основава на най-новите научни изследвания и уникалния опит от половин век на гастроентеролога Хироми Шиня. Обърнете внимание на основните елементи на тази програма:

1. Съвременната медицина започва да разбира безполезността на безмилостната война с микробите, поставяйки си задачата да увеличи броя на полезните бактерии, които обитават човешкото тяло.

2. Важен елемент от програмата е преходът към хранене главно с растителни храни и включването в диетата на „живи“ продукти, при които механичната и термичната обработка не е унищожила най-ценния им ензимен компонент.

3. Почистването и подмладяването на клетъчно ниво осигурява жизненост и стабилен имунитет.

Чревна детоксикация, по метода на д-р Хироми Шиня се постига чрез следните действия:

– клизми с кафе;

– прием на тинктури от цветни пъпки;

– чревен масаж.

Тези процедури са описани подробно в книгата на Хироми Шиня „Вълшебни микроби: програма за защита на здравето ни с ензими и микроби“.

Здравословно хранене: още веднъж, като допълнение към горното:

– обърнете внимание на храненето с пълнозърнести и бобови култури;

– включете в диетата 85% растителни храни и само останалата част, по изключение, може да е животинска;

– намалете консумацията на месо и увеличете приема на плодове и зеленчуци;

-използвайте повече ферментирали храни.

Към тези три метода ще трябва да се добави физическа активност и колкото се може повече време, прекарано сред природата.

Трябва да се помни, че имунитетът ни се определя от процесите, които се случват в храносмилателния тракт, и че основата на здравето са чистите, активни клетки на нашето тяло.

Тези съвети ви позволяват да поддържате здравето без фармацевтични и хирургични интервенции и помагат да не губите жизненост с напредването на възрастта.

Източник: livestrong.com

Б17
Оригиналният витамин Б17 срещу рак

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 7 до “Хироми Шиня: Гладуването лекува рак и подмладява организма

  1. Sneji Valeva каза:

    Не съм съгласна има хиляди видеве рак, който не са познати на медицината. Може при някой да работи но не при всички. Това е пълна заблуда. Има толкова много агресивни видове рак, който не подлежът на никакво лечение. Ако е много точно всички онколози по цял свят ще прилагат тоя метод но уви.

    • Антоанета каза:

      Всички онколози, ако лекуват чрез глад те трябва да си търсят нова професия. Това е причината да ви казват, че не всичко може да се повлияе от глад. Малко критична мисъл да имате няма да е зле. И освен това, всички, които имат мнение за гладолечението не са пропуснали и едно ядене в живота си, но имат мнение и то негативно?!

    • Володя Коцев каза:

      Всички ракове и почти всички други състояния се лекуват и излекуват с ПРАВИЛНО приложено Временно въздържане от храна, съпроводено с подходящи упражнения. Необходими условия са лечението да започне навреме, страдащият много да иска да се излекува, да прилага всички елементи… Всички ракове са последен вопъл на тялото и т.н.

    • Светослав каза:

      За съжаление д-р Шиня почина на 86 годишна възраст от сърдечна недостатъчност, оскъдната на протеини храна е неблагоприятна за миокарда и цялата мускулатура. Докторът има огромен принос за съвременната медицина и биология. Поклон пред светлата му памет!

    • Мая каза:

      Аз имах най-агресивния рак на гърдата и благодарение на такъв режим аз за една година нямах нито една метастаза,а рака ми се появи за четири месеца(бях на контролен преглед и нямаше нищо,четтири месеца по късно бях с рак).Започнах да спазвам режима,който е описан тук-пиене на вода,растителна храна,гладуване за 36 часа всяка седмица и спорт.Тялото ми наистина се промени и съм доста по-жизнена и здрава.Така че не са глупости,а онколозите не го казват заради парите от химиотерапиите.

  2. Борис каза:

    Относно темата;
    Хироми Шиня: Гладуването лекува рак и подмладява организма

    Тук не съм съгласен. Има основни причини при рака. Когато раковите клетки няма от къде да вземат да се хранят те започват да се хранят с тъкънта и останалата част , която останала върху човека. Моя съвет, който и уборих и лекар с моята теза , като болногледач е; Във всяка храна трябва да има достатъчно витамини задължително и най вече C, D, E протеините са давата три пъти на ден задължително и освен всичко това не е желателно храната да остане без месо от там се извлича витамин Д . Гладуването при раковите заболявания също забелязах, че се налага промиване на пикучния мехур, не трябва да остане нищо мръсно. Това се извършва, чрез антибиотици веднъж на две седмици и промивка всяка седмица. Препоръчително е движение , упражнения , разходки и правилен режим. Задължително е поемането на вода да бъде 2 литра на ден. Ако тези неща се спазват, се гарантира удължаването на живота. Относно лечението пълното зависи в кой стади е . При 3,4,5 степен няма надежда за дълъг живот. Но при три може за кратко да се удължи този период . Всички други видове лечение от 4 и 5 е без надежда. Чувал съм за различни видове лечение, но на този етап е една борба между големите гиганти и безнес със здравето на човека!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *