Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пречистване на черния дроб след употреба на алкохол?

Препоръчително е да консумирате повече зеленчукови супи

алкохол черен дроб
Пречистването на черния дроб може да стане с помощта на диета

Алкохолът влияе негативно върху всички органи и системи в човешкото тяло, но най-тежко уврежда черния дроб. Черният дроб е органът, отговорен за разграждането на концентрата и изтрезняването.

За щастие черният дроб притежава уникалното свойство да се регенерира. В много тежки случаи обаче той губи тази си възможност и тогава спешно трябва да се потърси помощ от медицинско лице.

Пречистването на черния дроб може да стане с помощта на диета или някои средства от народната медицина. Ако имате сериозни чернодробни проблеми, абсолютно задължително е  да се консултирате с медицинско лице преди да сте предприели каквито и да било мерки за самолечение.

Много от лекарствата, които лекарите предписват, имат за цел да повишат отделянето на жлъчка, която от своя страна помага на черния дроб да филтрира ненужните токсини.

Според народната медицина този ефект може да бъде постигнат и с натурални продукти. Смес от магарешки бодил и семки от тиква има пречистващо и възстановяващо действие върху важния огран.

Диетата, която трябва да се спазва за възстановяване на черния дроб, не е диета в известния смисъл на думата. Не са нужни ограничения в количествата, които консумирате, а само да изключим определени храни от менюто си.  За прочистване на черния дроб специалистите съветват да изключим солените храни, захар, пържено, мазно, брашно и др. за поне една седмица.

Консумацията на алкохол и цигари е абсолютно забранена през това време.

Препоръчително е да се консумират повече зеленчукови супи, зърнени храни, плодове, зеленчуци, бяло месо. Най-добре е да се яде по 5 пъти на ден на малки порции.

Лечението на чернодробни заболявания, причинени от алкохол е изключително сериозно начинание и много зависи от стадия на болестта. В повечето случай диетата е абсолютно задължителна и се съчетава с пиенето на множество хепапротективни медикаменти. Напредналите стадии на заболяванията могат да имат фатален край.

Източник: zdrave.to

Алкогард - против алкохолизъм
Алкогард – против алкохолизъм, пречиства черния дроб

Поръчай Алкогард

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *