Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 признака, че може да имате увреден черен дроб

Незабавно потърсете лекар при наличието на някое от тези оплаквания

Черен дроб
Тези оплаквания алармират за чернодробни проблеми

На всеки е известно, че черния дроб е един от най-важните органи в човешкия организъм. Той има важната задачата да пречиства кръвта от токсините, които се задържат в тялото след консумацията на храна, алкохол, лекарства. Именно за това е изклучително важно да му обърнем нужното внимание и да го поддържаме в добро здраве.

Нарушената фукнция на черния дроб може да се отрази негативно на всички останали органи и системи в тялото. Причините за чернодробните заболявания са много, те включват: вирусни заболявания (хепатит), злоупотреба с алкохол, нездравословно хранене и др.

 

Тук ще ви разкрием, какви са първите симптоми на заболял черен дроб:

 

  1. Постоянно чувство за умора

Това е от най-лесните за забелязване симптоми на болен черен дроб. Постоянното чувство за умора и желанието за сън са сигурен признак, че черния дроб е задръстен от токсини и не може да функционира нормално.

  1. Загуба на апетит

Загуба на апетит, за която няма обяснение е знак, че черния дроб не може да отделя достатъчно жлъчка. Липсата на апетит и загубата на тегло сигнализират за невъзможност на организма да усвоява храната, която консумира.

  1. Гадене и повръщане

Един от честите признаци на заболял черен дроб. Тези оплаквания могат да са в резултат на много други стъстония като морска болест, бременност, хранително натравяне. Проблемът е, ако се задържат за прекалено дълъг период от време. Това означава, че навярно черният дроб е увреден и не може да се справи с елиминирането на токсините.

  1. Проблеми с храносмилането

Черния дроб отделя жлъчка, която спомага за храносмилането и усвояването на мазнини. Ако функцията на черния дроб е нарушена той не е в състояние да произвежда достатъчно от тази течност. Това се отразява на храносмилането и може да е причина за стомашно-чревни раздразнения, диария, запек и др.

 

  1. Потъмняване на урината

Заболелия черен дроб не може да отдели ненужния билирубин, което води до промени в цевта на урината, тя може да стане оранжева или кафява без видима причина.

  1. Промяна в цвета на изпражненията

По-светлия цвят на изпражненията алармира за недостига на жлъчка. Потърсете консултация с лекар, ако забележите, че изпражненията имат бледожълт или сив цвят в продължение на няколко дни.

  1. Жълтеница

Необикновено високите нива на билирубин в организма причиняват пожълтяване на кожата, очите и езика. Пожълтяването може да бъде знак и за проблеми с жлъчката или панкреаса.

  1. Коремни болки и спазми

Появата на болки в долната част на корема, без обяснение, е един от признаците за чернодробно заболяване. Ако ви се случва често, обърнете се към медицинско лице.

  1. Подуване

Задържането на излишни течности в тялото е сигурен сигнал, че трябва да отидете на преглед. То може да се дължи на сърдечна недостатъчност, заболяване на бъбреците, хормонален дисбаланс и увреден черен дроб.

  1. Кожни проблеми

Болният черен дроб често е причина за сърбежи по кожата, синини, видими вени. Чувствителната кожа е един от признаците, на който трябва да обърнете внимание.

Източник: bukvarche.com

LecoVita ЛИВЪРВАКС е продукт за профилактика при продължителен прием на лекарства, честа употреба на алкохол и храни с високо съдържание на животински мазнини. Препоръчва се при: нарушени чернодробни функции – за детоксикация и защита на черния дроб, за регенерация на чернодробните клетки и при токсични, възпалителни и метаболитни увреждания на черния дроб и жлъчката.

„Прекарах хепатит и LecoVIta ЛИВЪРВАКС ми помогна да се възстановя. Продуктът е много добър и си заслужава парите!“ – Стоян Димитров

LecoVita ЛИВЪРВАКС веган капсули 450mg х 30 /за черния дроб и жлъчката/
LecoVita ЛИВЪРВАКС веган капсули 450mg х 30 /за черния дроб и жлъчката/

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “10 признака, че може да имате увреден черен дроб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *