Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 основни правила за поддържане на здрав черен дроб

Ако спазвате тези 4 прости правила, никога няма да имате проблеми с черния дроб

черен дроб

Може би най-недооцененият орган, вашият черен дроб, е отговорен за повече от 500 жизненоважни функции и процеси в огранизма. Освен че разгражда токсичните вещества, той също произвежда жлъчка за смилане на мазнини и премахване на отпадъците, регулира нивата на кръвната захар, създава важни хранителни вещества и много повече.

Въпреки че е един от най-важните органи, повечето хора не му обръщат достатъчно внимание и грижа. Всъщност експертите казват, че само със спазването на някои лесни препоръчки може да предпазите черния си дроб.

 

Спазвайте тези 5 правила, за да се радвате на здрав черен дроб

 

1. Намалете значително или спрете напълно алкохола

Миналата година Световната здравна организация (СЗО) обяви, че никакво количество алкохол не е безопасно за здравето. Прекомерното пиене представлява най-голямата заплаха за чернодробното здраве, казват експертите.

„Тежката консумация на алкохол може да увреди черния дроб и да доведе до състояние, наречено алкохолно чернодробно заболяване,“ обяснява д-р Джеймс Уокър, лекар и медицински съветник в Welzo.

„Черният дроб обработва алкохола в тялото и прекомерното пиене може да причини възпаление и увреждане на чернодробна тъкан. Това в крайна сметка може да доведе до чернодробна недостатъчност, цироза и други сериозни здравословни проблеми“, допълва още д-р Уокър.

д-р Джеймс Уокър, лекар и медицински съветник в Welzo
д-р Джеймс Уокър, лекар и медицински съветник в Welzo

 

2. Ограничете сладкото

Яденето на прекомерни количества добавена захар също може да увреди черния дроб, посочва Уокър. „Консумирането на твърде много захар може да доведе до състояние, наречено неалкохолна мастна чернодробна болест.

Черният дроб метаболизира захарта и я превръща в мазнини, които могат да се натрупат, ако се консумират в излишък“, обяснява той. „Това може да доведе до нарушаване на способността на органът да функционира правилно.“

За да намалите шансовете за развитие на тази болест и други здравословни усложнения, експертите препоръчват ограничаване на приема на захар до 10 процента от общия калориен прием. Това означава, че ако консумирате 2000 калории на ден, не повече от 200 от тези калории трябва да идват от захар.

 

3. Не прекалявайте с мазнините

Друга голяма грешка, когато става въпрос за здравето на черния дроб, е прекаляването с нездравословни мазнини.

„Консумирането на храни с високо съдържание на наситени и трансмазнини може да допринесе за омазняването на черния дроб“, обяснява Уокър. „Този орган играе решаваща роля в метаболизма на мазнините и консумацията на големи количества от тях може да го претовари“, добавя той.

Въпреки това ненаситените мазнини, намиращи се в ядките, семената, мазната риба, зехтина и авокадото, са полезни и е препоръчително да наблягате на тях.

 

4. Движете се повече

Физическата активност е от решаващо значение за цялостното здраве и черния дроб.

„Редовните упражнения могат да помогнат за намаляване на омазняването на важния орган и да подобрят чернодробната функция“, казва Уокър. „От друга страна, заседналият начин на живот може да доведе до натрупване на мазнини в черния дроб, което е много вредно“, казва той.

Експертите съветва да се стремите към поне 150 минути упражнения с умерена интензивност на седмица. Въпреки това, колкото по-активни сте, толкова по-добре.

Източници: https://bestlifeonline.com; https://www.freepik.com/

LecoVita ЛИВЪРВАКС е иновативен продукт за детоксикация и защита на черния дроб, за регенерация на чернодробните клетки. Продуктът е подходящ за профилактика при продължителен прием на лекарства, честа употреба на алкохол, храни с високо съдържание на животински мазнини.

„Имах затлъстял черен дроб, но откакто пия LecoVita ЛИВЪРВАКС, показателите ми се подобриха значително. Препоръчвам да опитате!“ – пише Стойчо Гроздев.

LecoVita ЛИВЪРВАКС веган капсули 450mg х 30 /за черния дроб и жлъчката/
LecoVita ЛИВЪРВАКС веган капсули 450mg х 30 /за черния дроб и жлъчката/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *