ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Техники, които ще помогнат за премахване на мазнините около корема

Самомасажът на корема за отслабване у дома е една от най-честите практики

корема
Има техники, които ще ви помогнат да премахнете мазнините около корема

Удобен е, тъй като вие ​​сами регулирате силата на ефекта и продължителността на процедурата.

Самомасажът е ефективна и достъпна процедура за ликвидиране на мазнините около корема. С негова помощ ще премахнете т.н. „мастна престилка“. Ще научите как е полезно и при какви обстоятелства трябва да се въздържате от него. Ще изброим основните правила за провеждане на масаж у дома и ще разгледаме най-често срещаните и ефективни техники и тактики.

Как да извършим самомасаж на корема?

Благодарение на самомасажа на корема за отслабване у дома, ще можете да премахнете излишната телесна мазнина. Основното правило е да го правите редовно.

При редовен самомасаж мастната престилка се отстранява от корема, изчезват и „любовните дръжки“ отстрани. След процедурата метаболизмът се подобрява и мускулите стават по-еластични.

Самомасажът за отслабване на корема се използва не само за намаляване на обемите. Той подобрява лимфния поток, възстановява мускулите и нормализира кръвообращението.

Основни правила за самомасаж

Преди да започнете да правите самомасаж на корема за отслабване, важно е да овладеете технологията на неговото прилагане, за да не навредите на здравето. Независимо от избраната техника, има няколко основни правила за процедурата на самомасаж:

– Самомасажът се извършва върху откритите участъци от кожата.
– Преди сесията трябва да премахнете от ръцете си всички пръстени и бижута.
– За засилване на ефекта се използват антицелулитни, тонизиращи кремове и масла.
– Процедурата се извършва на празен стомах – 1 час преди хранене или 2 часа след това.
– Започнете масажа с леки затоплящи движения, за да разтегнете мускулите и да ги отпуснете.
– Масажиращите движения се извършват по посока на часовниковата стрелка.
– По време на масажа мускулите се отпускат максимално.
– Трябва да дишате равномерно по време на масажа.
– Ако се чувствате уморени или неудобно, прекъснете процедурата.

Важно е да запомните, че самомасажът не трябва да причинява болка. Изключение прави посттравматичният възстановителен масаж.

С правилната техника ефективността на процедурата се увеличава. Гледайте видео за самомасаж на корема – как да премахнете мастната престилка:

Техники за самомасаж на корема

Има много техники за самомасаж на корема, с помощта на които ще можете да премахнете мазнините в тази област. По време на сесията се използват движения като гладене, издърпване, потупване, разклащане и пощипване на проблемните зони. В същото време има техники, в които са включени допълнителни инструменти, например буркани, масажори и душове .

Издърпване (пощипване)

Масажът с пощипване и издърпване ефективно засилва кръвообращението и лимфния дренаж в проблемните зони. Благодарение на това той осигурява бърз и видим резултат.

При редовен масаж с прищипване мастните отлагания се унищожават, а кожата става по-твърда и еластична. Процедурата може да се извърши както в изправено, така и в легнало положение.

Преди масаж е необходимо да се затопли кожата с поглаждащи движения. Това ще помогне да се предотврати появата на синини след процедурата.

След това кожата се хваща, така че мастният слой да е между палеца и показалеца. В същото време се получава леко налягане, сякаш се опитвате да изтръгнете мазнините. Масажните движения се извършват по посока на часовниковата стрелка и постепенно се увеличава налягането и дълбочината на улавяне на проблемната зона.

След пълни три кръга масаж стомахът се разтрива с кърпа за баня. В края на процедурата кожата се потупва и се поглажда.

Продължителността на процедурата е 15 минути. Ще забележите първия видим резултат след седмица.

С масажен буркан

Можете да закупите масажен буркан от аптеката или специализираните козметични магазини. Те са силиконови, пластмасови, стъклени, гумени. Сложните модели са оборудвани с помпа.

Силиконовите или гумени буркани с диаметър не по-голям от 5 см са подходящи за самомасаж на корема. Преди процедурата кожата трябва да се опъне с поглаждащи или потупващи движения и да се третира със специално масажно масло.

По време на масажа трябва да лежите по гръб. Бурканът се слага върху кожата на корема, като за целта трябва да е с отворената част към корема. В същото време той трябва да се придържа към кожата, за да се образува вакуум.

След това бурканът се премества по посока на часовниковата стрелка около пъпа. В същото време не трябва да „изскача“ от повърхността на корема. Продължителността на процедурата е от 10 минути.

Масажът с буркан стимулира движението на лимфата и притока на кръв. Поради това има активиране на метаболитните процеси и разграждане на мазнините.

Меден масаж

Меденият масаж се утвърди като много ефективна техника за отслабване. Това се дължи на факта, че благодарение на пчелния продукт мазнините около корема намаляват, кожата става по-еластична и мека, а кръвта и лимфата се почистват от токсини.

Преди масажа с мед трябва да вземете горещ душ. Това ще помогне на порите да се отворят и да се засили ефекта от процедурата.

За масаж използвайте пресен течен мед. Нанася се на тънък слой върху почистената кожа и леко се масажира повърхността на корема. След 3-5 минути процедурата се повтаря.

След като медът започне да изсъхва, трябва да направите следната манипулация. Поставете дланта върху повърхността на корема, изравнете и издърпайте рязко нагоре. По този начин трябва да преминете през цялата проблемна област. В този случай може да се появи лек дискомфорт и зачервяване на кожата.

След това изплакнете меда с топла вода и разтрийте кожата с мека кърпа. За да засилите ефекта, намажете с антицелулитен крем.

Продължителност на медения масаж – не повече от 20 минути. Процедурата трябва да се извършва не по-често от веднъж на 2-3 дни.

Воден масаж

Воден масаж

За воден масаж ще ви е необходима специална дифузионна глава за душ. Прави се воден поток под налягане в проблемните области с кръгово движение в продължение на 15-20 минути. В този случай е полезно да промените температурата и налягането на водата.

В резултат на масажа порите се отварят и мастните отлагания се унищожават. Водните струи стимулират кръвообращението и движението на лимфата, поради което има по-активно прочистване на организма от токсини.

За да не навредите на здравето си, трябва да се консултирате със специалист преди всеки масаж. Той ще ви каже коя техника е най-ефективна за вас.

Противопоказания при самомасаж на корема:

– възпалителни процеси;
– тромбофлебит;
– кървене;
– дерматологични заболявания;
– ожулвания;
– обилна пигментация в областта на процедурата;
– бенки и неоплазми.

Източник: anukapohudei.ru

златно чудо N14
ЗЛАТНО ЧУДО за отслабване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Техники, които ще помогнат за премахване на мазнините около корема

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *