БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

20 вдишвания – уникална практика за подмладяване на цялото тяло!

Въпросът за вечната младост се радва на постоянна популярност, особено сред по-красивата половина на човечеството

20 вдишвания

Има много методи за запазване на младостта. Авторите на тези методи подхождат от различни позиции към процеса на подмладяване и запазване на младостта. Повечето от тези техники, в най-добрия случай, подобряват външния вид за кратко време. Но онова, което е един от основните компоненти на еликсира на младостта, е правилното дишането, за което помагат дихателните практики. Защо? Ще разберете ако прочетете статията до край.

Всеки знае, че без храна човек може да живее около 40 дни. Умираме от жажда (т.е. без вода) след 5-7 дни, но можем да живеем средно 2-3 минути без въздух. Това означава, че дишането е много по-важно за тялото от водата и храната!

Дихателна практика „20 вдишвания“

Дихателната практика “20 вдишвания” е съзнателно дишане или прераждане, която е описана в книгата на Леонард Ор: “Breaking the Death Habit : The Science of Everlasting Life by Leonard Orr.

Леонард Ор – автор на техниката 20 вдишвания

Какво подобрява тази дихателна практика?

– Ще получите насищане на тялото с енергия, която ще бъде разпределена във всички системи на вашия организъм, главно чрез дихателната, нервната и кръвоносната система.

Вие ще получите прочистване от психичните паразити, така наречените „заседнали“ емоции, които може да са останали вътре във вас в продължение на години.

Ще е налице кислородно насищане на организма, подобряване храненето на клетките. И това допринася за раждането на нови клетки и подмладяване на тялото.

Едно от основните упражнения, описано в книгата на Леонард Ор, е просто упражнение, което наричаме „20 вдишвания“ за по-лесно запаметяване.

Тази техника се състои от двадесет вдишвания и издишвания, които са взаимосвързани. Можете да извършите това упражнение винаги, когато почувствате нужда от него (например, нямате достатъчно енергия или сте попаднали в стресова ситуация). Ако решите да научите това упражнение и да го превърнете в навик, то тогава още през първата седмица е препоръчително да го практикувате поне няколко пъти на ден.

Техника на изпълнение на системата на Леонард Ор „20 вдишвания“

Подобрете дишането и подмладете тялото с техниката 20 вдишвания

1. Първо направете четири кратки вдишвания и издишайте.

2. След това поемете дълбоко въздух и издишайте.

3. Вдишайте и издишайте изключително и само през носа.

4. Повторете всяка серия (4 къси и едно дълго) вдишвания и издишвания четири пъти подред. След това направете двадесет вдишвания и издишвания без забавяне и спрете.

5. Вдишването и издишването трябва да се правят заедно, между тях не трябва да има паузи, а дишането трябва да бъде последователно.

По този начин ще направите една серия от двадесет взаимосвързани, без никакви закъснения и паузи вдишвания и издишвания. Не забравяйте да поемате съзнателен, отпуснат и дълбок дъх. Също така се уверете, че вдишването и издишването са приблизително еднакви като времетраене.

Късите вдишвания и издишванията трябва да вървят едно след друго и да се превръщат в непрекъснати цикли. Когато си поемете дълъг дъх, изпълнете дробовете си с въздух до край и след това напълно изкарайте въздуха, докато издишвате.

Дишайте с темпото, което ви подхожда, и по никакъв начин не се пренатоварвайте. С този подход ще вдишвате не само въздух, но и специална енергия – прана. Така се нарича сред йогите, а сред китайците тази енергия е позната като чи. Първоначално, поради необичайността на такова дишане, може да изпитате известен дискомфорт, като леко изтръпване в някои части на тялото – ръцете, краката или другаде, както и краткотрайна замаяност.

Изпълнявайки редовни (ежедневни) 20 вдишвания, ще забележите, че дискомфортът е изчезнал. Това служи като сигнал, който ще ви извести, че сте се научили да дишате съзнателно и че дишането е започнало да бъде от полза за тялото ви. Опитайте тази проста техника за дишане и здравето ви ще започне да се променя към по-добро.

Източник: mastermolodosti.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *