ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мъжът ми постоянно е пред компютъра – как да му помогна?

Притеснявам се сериозно за здравето му…

„Няма спасение: мъжът ми сутрин все е пред компютъра, вечер — пред телевизора. Не ми обръща никакво внимание, понякога дори е груб, само защото му говоря, докато гледа нещо интересно. Първо, това ме наранява и ме кара да се чувствам зле и второ, притеснявам се за здравето му. Понякога очите му са супер зачервени от всички тези екрани, онзи ден ми се оплака и от болки в гърба. Как да му помагна? Кажете ми какво да правя.“

Мариана И.

пред компютъра
Постоянно е пред компютъра

Отговорът на специалиста:

Ако мъжът непрекъснато ангажира вниманието си с някакви предавания, филми, игри и все не ви чува, си спомнете, че мъжете не могат да правят две неща едновременно: ако искате вниманието му, не го търсете, докато гледа мач.

Това е най-лекият случай. Но е възможно зад това да се крият други причини: може да е под силен стрес и да се опитва да изключи от безпокоящите го мисли. Така той се опитва да бяга от тежките си дни. Но всъщност така бяга и от вас.

Така че най-добре поговорете, направете приятна романтична вечеря, пробвайте да гледате някакви неща заедно (и нека да са малко).

Възможно е всъщност да не става дума за пренебрегване, а за притеснения и преумора.

Както сама се досещате, прекаленото стоене пред компютъра може да причини редица проблеми, свързани с очите, гърба, коленете…

Така че – опитайте се да намерите начин да му помогнете да релаксира и отново да открие, че е по-добре да се върне в реалния живот.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *