Начало / Болести и лечение / 4 негативни емоции, които съсипват сърцето!


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца!

4 негативни емоции, които съсипват сърцето!

Не ги подценявайте!

Факт е, че всеки човек допуска тези грешки в ежедневието си… Понякога се ядосваме за маловажни неща, а силните емоционални реакции, които изпитваме, могат да предизвикат инфаркт или други сериозни проблеми. Затова е от изключително значение да не ги подценяваме! Дори медицината е игнорирала твърде дълго време ролята на човешките мисли и чувства в произхода и хода на развитието на различните болести.

През последните няколко години обаче учените са провели редица изследвания. Резултатите от всички тях показват недвусмислено, че емоциите и мислите на всеки един човек са изключително важни фактори, които оказват влияние върху различните патологии.

съсипват сърцето

Негативни емоции, които съсипват сърцето

В следващите редове ще обърнем сериозно внимание на кардиомиопатията. Доказано е, че около 50% от смъртните случаи в световен мащаб са предизвикани от сърдечни проблеми, които възникват внезапно. На практика в повечето случаи потърпевшите дори не разполагат с време, за да извикат помощ.

Ето кои са 4-те негативни емоции, които съсипват сърцето:

1. Гневни избухвания

Те увеличават многократно риска от появата на кардиомиопатия. Всеки един вид изблик на раздразнение увеличава риска от възникването на инфаркт със 75%. На практика всеки един ескалиращ спор може да ви коства живота, но за съжаление малцина осъзнават реалната опасност.

Доказано е, че при емоционален изблик хората изпитват напрежение в мускулите и губят контрол над емоциите си непосредствено преди настъпването на инфаркт.

Според изследователите най-голям дял се пада на споровете с други хора – 41%, следван от семейните спорове – 29%, а на проблемите на работното място и ситуациите при проблеми с автомобилите на пътя се падат по 14%.

Звучи доста стряскащо, нали?

2. Тревожност

Без значение дали си давате сметка или не, тревожността ви доближава много до инфаркта. Този риск е много по-висок в сравнение с пристъпа на гняв. Така например пристъпът на паника може да влоши сериозно състоянието на сърцето ви. Това състояние може да доведе до коронарен спазъм. Цялото това преживяване предизвиква ускоряване на сърдечния ритъм, стесняване на стените на кръвоносните съдове и повишаване на кръвното налягане. Всички тези фактори увеличават значително риска от появата на инфаркт.

3. Агресия

Една от хипотезите гласи, че рискът от възникването на инфаркт е много по-голям при някои аспекти на агресията (като цинизъм и безцеремонност, например).

4. Депресия

Депресията е изключително опасна за сърцето! Това се дължи на факта, че постоянно изпитвате чувство на умора и липса на енергия.

Резултатите от голяма част от проучванията сочат, че постоянното чувство на умора често е предшественик на инфаркта.

Източници:webnovinar.com,Pixabay.com

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*