ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

8 причини да пиете вода с лимон всяка сутрин

Отличен начин за детоксикация на организма

Напоследък все повече хора пият вода с лимон всяка сутрин преди закуска.

Ако все още се чудите защо приемът на вода с лимонов сок се е наложил като задължителен сутрешен ритуал, ще намерите отговора в следващите редове.

вода с лимон
Много хора пият вода с лимонов сок всяка сутрин

Ето кои са основните причини да пиете тази вълшебна течност всяка сутрин:

1. Отличен начин за детоксикация на организма

За никого не е тайна, че лимонът притежава мощни очистващи свойства. Комбиниран с топла вода, той изпълнява ролята на катализатор, който привлича токсините и ги извежда от организма. По този начин стимулира отделянето на ензими и подобрява значително работата на черния дроб.

2. Намалява възпалителните процеси

Редовният прием на топла вода с лимон намалява значително нивото на киселинност в организма. По принцип този проблем е в основата на редица възпалителни процеси.

3. Укрепва имунната система

Съдържащото се количество витамин С в лимоните дава мощен тласък на имунната система и я прави значително по-силна. Това е особено ефикасно в сезона на вирусните инфекции.

4. Спомага редуцирането на теглото

Високото съдържание на пектинови фибри в лимоните неутрализира и притъпява апетита. Това важи особено в случаите, в които апетитът е предизвикан от стрес или нервно напрежение.

5. Подобрява храносмилането

Приемът на топла вода с лимонов сок сутрин на гладно подобрява трайно храносмилането. Освен това подпомага изхвърлянето на токсините от организма и в частност от храносмилателния тракт.

6. Заздравява венците

Не е изключено честото възпаление и кървене на венците да е в резултат от липсата на достатъчно количество витамин С в организма.

Можете да компенсирате този недостиг с ежедневен прием на топла вода с лимон.

7. Снабдява организма с калий

Този елемент подпомага правилното функциониране на организма. Недостатъчното количество води до болки в мускулите, а при по-тежки случаи – до атрофия.

8. Разкрасява кожата

Това се дължи на множеството антиоксиданти, съдържащи се в лимоновия сок. Той има подмладяващ ефект, така че е идеално средство за дамите, които държат на външния си вид.

Източници:woman.ru,Pixabay.com

паста за зъби със сребърни йони
Паста за зъби със сребърни йони

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *