БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Как да се предпазим от рак? 10-те промени, които трябва да направите!

Някои лесни промени в ежедневието ни могат да имат огромно значение за здравето ни

1. Кажете „не“ на цигарите!

Пушенето е един от най-важните фактори, предразполагащи към рак. Според канадско проучване – именно цигарите са причината за около 30% от злокачествените заболявания, както и за около 100% от случаите на белодробен карцином. Пасивното пушене също крие сериозни рискове за здравето. Има изследване, според което непушачите, живеещи с пушачи, са с 24% по-застрашени от рак на белите дробове от останалите непушачи.

2. Не забравяйте за витамин D

Няколко изследвания сочат, че хората с недостиг на този витамин са с по-високи рискове от развитие на рак от тези, които имат високи нива на важния микроелемент. Дефицитът на витамин D се свързва и с по-лоши прогнози за изхода от заболяването при жени с рак на гърдата. Все пак имайте предвид, че не само дефицитът на витамин D е опасен, но и предозирането с него е вредно.

3. Пийте зелен чай

Чаша зелен чай е прекрасно начало за всеки ден, тъй като ще ви зареди с много антиоксиданти. Освен това зеленият чай е богат на полифеноли, които са растителни химикали, съдържащи антиоксидантите катехини. Именно катехините способстват да се предпазим от рак. Има изследвания, които свързват консумацията на чай с намален риск от развитие на рак на дебелото черво, гърдата, яйчниците, простатата и белите дробове.

4. Взимайте мултивитамини

Приемът на микроелементи е много важен, за да се поддържат тялото и имунната система и да се предотвратяват болести. Според изследвания – здравословното хранене може да ни помогне да се предпазим от някои видове рак. Но нерядко е трудно да си доставим всички необходими ни минерали и витамини само чрез менюто си, затова е разумно да се взимат и мултивитамини, чрез които да се предотвратят дефицитите на жизненоважни вещества.

как да се предпазим от рак
Как да се предпазим от рак?

5. Правете редовно любов

Правенето на любов се свързва и с по-добро физическо здраве, както и с по-силна имунна система и логично с предпазване от болести. Практикуването на сeкс поне 1-2 пъти седмично се свързва с увеличаване на антителата имуноглуболин А, което води до повишаване на защитните сили на организма. Освен това, проучвания сочат, че мъже, които водят редовен полов живот в своите 50+ години, снижават риска си от рак на простатата.

6. Яжте чесън, нищо, че мирише…

Проучвания сочат, че хората, които редовно консумират чесън, са с по-нисък риск от развитие на някои видове рак, особено на стомаха и на дебелото черво. Обобщение върху 7 проучвания разкрива 30% по-малък риск от колоректален рак при хора, които консумират големи количества суров и сготвен чесън.

7. Бъдете активни

До 35% от всички случаи на рак може да се избегнат с повече физическа активност, здравословно хранене и поддържане на строен силует. Физическата активност се свързва най-силно с превенцията на рака на дебелото черво и на гърдата. Над 50 изследвания сочат, че възрастните, които увеличат интензитета, продължителността или честотата на двигателната си дейност, снижават риска си от колоректален рак с 30-40%. Дори при дамите, които не са били активни, но увеличат двигателната си активност след менопаузата си, се наблюдава по-малък риск от рак на гърдата спрямо неактивните жени.

8. Търсете витамин С

Американски и финландски учени твърдят, че редовният прием на витамин С и хапването на плодове може да намали с 45% вероятността от развитие на най-често срещания вид рак на стомаха. Ако имате недостиг на витамин С, задължително си го набавяйте чрез хранителна добавка, съветват специалистите.

9. Намалете алкохола

Според данни на СЗО алкохолът е виновен за 20-30% от случаите на рак на хранопровода, рак на черния дроб, цироза, епилепсия, както и за убийствата и пътните инциденти. Добре е жените да не пият повече от едно питие дневно, а мъжете – повече от две.

10. Пазете се от слънцето

И докато известно излагане на дневна светлина е нужно на организма, то прекомерното облъчвате с ултравиолетови лъчи може да предизвика рак на кожата. За да се предпазите, не стойте на слънце в пиковите моменти на лъчението му през деня, особено през лятото, без да сте се намазали със слънцезащитен продукт.

Източник:3дрaвeн журнал,Pixabay.com,http://www.аif.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да се предпазим от рак? 10-те промени, които трябва да направите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *