ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да предотвратим пикочните инфекции през горещите летни дни?

Менопаузата може да повлияе на състоянието на отделителната система

Как можем да предотвратим пикочните инфекции? Може и да не е много секси да се говори за това, но е много важно в горещите дни да поддържате здравето на отделителната си система, за да се радвате на повече интимни радости, пък и на приятно лято.

Наблегнете на пиенето на вода

Добрата хидратация на организма е ключова за здравето на отделителната система. Водата помага да се отмият токсините, натрупани в тялото. Колко вода трябва да пие човек, зависи от много фактори, в това число и от нивото на двигателна активност. Но има начин да прецените дали сте обезводнени. Можете да се ориентирате по цвета на урината си: ако тя е с цвета на шампанско, значи приемате достатъчно течности. По-тъмната урина е знак за дехидратация.

пикочните инфекции
Как да предотвратим пикочните инфекции през лятото?

Предпочитайте натурални продукти

Ароматизираните соли за баня, сапуни и душгелове може да предизвикат раздразнения на отворите на отделителната система и това да доведе до възпаления, които да я засегнат. По-добре използвайте неароматизирани продукти за баня или добрата стара топла вода.

Изберете Д-маноза

Това е вид захар, намираща се в плодове като червената боровинка, ябълките, малините, ягодите и др. плодове. Д-манозата има уникалната способност да подпомага развитието на полезните бактерии, като се захваща за болестотворните микроорганизми в пикочните пътища и пикочния мехур и формира така съединение, което се изхвърля с урината.

Тъй като Д-манозата се филтрира основно чрез бъбреците, тя се усвоява по различен начин от другите видове захар и затова има много малко влияние върху нивата на глюкоза в кръвта.

Яжте ферментирали храни

Кисело зеле, кефир, комбуча (чаена гъбена напитка) са богати на полезни микрооганизми, които ще съдействат за здравословна среда в отделителната система. За напитката, приготвяна от гъбата комбуча, дори има сведения, че е по-добър вариант за хидратиране от водата.

Контролирайте менопаузата

Менопаузата може да повлияе на състоянието на отделителната система. Промяната в нивата на хормоните може да доведе до сухота на влагалището, което е предпоставка за инфекции и кожни раздразнения.

Работете за тазовото дъно

Здравият пикочен мехур е зависим от мускулатурата на тазовото дъно. Ако правите упражненията на Кегел всеки ден, това ще е от голяма полза. Повторения на стягания и отпускания на мускулите на влагалището (все едно се опитвате да спрете уриниране), правени няколко пъти на ден, ще ви помогнат значително да подсилите тези важни мускули.

Наздраве!

И ако 1-2 питиета са много приятен вариант за прекарване на летните вечери, особено ако сте във ваканция, то е добре да не забравяте, че алкохолът е диуретик. Алкохолните напитки могат лесно да доведат до дехидратация на организма, затова пийте повечко вода с тях.

Свалете тежест от пикочния мехур

Поддържането на стройна фигура е важно за всички аспекти на здравето, но за отделителната система това е от изключително голямо значение. Колкото повече килограми тежите, толкова по-голямо е натоварването върху пикочния ви мехур и съответно сте много по-склонни да имате нежелано изпускане на урина при кихане, кашляне, бурен смях.

Източници:Жуpнaл,Pixabay.com,woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *