Как да предотвратим пикочните инфекции през горещите летни дни?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Менопаузата може да повлияе на състоянието на отделителната система

Как можем да предотвратим пикочните инфекции? Може и да не е много секси да се говори за това, но е много важно в горещите дни да поддържате здравето на отделителната си система, за да се радвате на повече интимни радости, пък и на приятно лято.

Наблегнете на пиенето на вода

Добрата хидратация на организма е ключова за здравето на отделителната система. Водата помага да се отмият токсините, натрупани в тялото. Колко вода трябва да пие човек, зависи от много фактори, в това число и от нивото на двигателна активност. Но има начин да прецените дали сте обезводнени. Можете да се ориентирате по цвета на урината си: ако тя е с цвета на шампанско, значи приемате достатъчно течности. По-тъмната урина е знак за дехидратация.

пикочните инфекции
Как да предотвратим пикочните инфекции през лятото?

Предпочитайте натурални продукти

Ароматизираните соли за баня, сапуни и душгелове може да предизвикат раздразнения на отворите на отделителната система и това да доведе до възпаления, които да я засегнат. По-добре използвайте неароматизирани продукти за баня или добрата стара топла вода.

Изберете Д-маноза

Това е вид захар, намираща се в плодове като червената боровинка, ябълките, малините, ягодите и др. плодове. Д-манозата има уникалната способност да подпомага развитието на полезните бактерии, като се захваща за болестотворните микроорганизми в пикочните пътища и пикочния мехур и формира така съединение, което се изхвърля с урината.

Тъй като Д-манозата се филтрира основно чрез бъбреците, тя се усвоява по различен начин от другите видове захар и затова има много малко влияние върху нивата на глюкоза в кръвта.

Яжте ферментирали храни

Кисело зеле, кефир, комбуча (чаена гъбена напитка) са богати на полезни микрооганизми, които ще съдействат за здравословна среда в отделителната система. За напитката, приготвяна от гъбата комбуча, дори има сведения, че е по-добър вариант за хидратиране от водата.

Контролирайте менопаузата

Менопаузата може да повлияе на състоянието на отделителната система. Промяната в нивата на хормоните може да доведе до сухота на влагалището, което е предпоставка за инфекции и кожни раздразнения.

Работете за тазовото дъно

Здравият пикочен мехур е зависим от мускулатурата на тазовото дъно. Ако правите упражненията на Кегел всеки ден, това ще е от голяма полза. Повторения на стягания и отпускания на мускулите на влагалището (все едно се опитвате да спрете уриниране), правени няколко пъти на ден, ще ви помогнат значително да подсилите тези важни мускули.

Наздраве!

И ако 1-2 питиета са много приятен вариант за прекарване на летните вечери, особено ако сте във ваканция, то е добре да не забравяте, че алкохолът е диуретик. Алкохолните напитки могат лесно да доведат до дехидратация на организма, затова пийте повечко вода с тях.

Свалете тежест от пикочния мехур

Поддържането на стройна фигура е важно за всички аспекти на здравето, но за отделителната система това е от изключително голямо значение. Колкото повече килограми тежите, толкова по-голямо е натоварването върху пикочния ви мехур и съответно сте много по-склонни да имате нежелано изпускане на урина при кихане, кашляне, бурен смях.

Източници:Жуpнaл,Pixabay.com,woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *