Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

20 минути преди хранене: Ето защо трябва да пием топла вода!

Дали ще я пиете хладка, студена или топла – водата винаги е здравословно питие, но все пак, когато е топла, тя носи и допълнителни ползи!

Тя е жизненоважна – не ни натоварва с допълнителни калории, така че – да, тя е най-доброто питие за всеки ден. И все пак, всеки я предпочита с различна температура. А щом дойде и топлото време, мнозина си мечтаят за по-студена вода, за да се освежат. Но всъщност това е най-голямата заблуда за горещините – че можем да се разхладим с ледена вода. Защо ли? Ами защото, щом попадне в тялото, ще е необходимо тя първо да бъде стоплена, а това ще предизвика потене в горещия ден.

топла вода
Топлата вода е полезна

Ето и още четири начина, по които топлата вода може да промени живота ви. Особено ако пиете по една чаша от нея 20 мин. преди хранене.

1. Стимулира отделителните процеси

Едва ли има смисъл да се говори обширно за вредата от нередовното изхождане. Ако констипацията е и ваш проблем, непременно опитайте да започвате всеки ден с голяма чаша топла вода на гладно. Това е отличен вариант да прочистите храносмилателната система, да стимулирате перисталтиката и да хидратирате организма, който е леко обезводнен след нощния сън.

2. Подпомага разпознаването на глад и жажда

Пиенето на много, особено ако са студени, напитки по време на ядене води до разреждане на стомашните сокове и това пречи на извършването на оптималната им работа по храносмилането на продуктите. Като резултат от това храната престоява по-дълго време в стомаха. Най-добрият начин да хидратирате организма си е да пиете течности отделно от храната – например подходящи са топлите билкови чайчета. Така ще позволите на организма по-пълно да усвои течността, което ще хидратира по-оптимално организма и ще му позволи по-правилно да разграничава кога има нужда от храна и кога от течност.

3. Почистване на храносмилателния тракт

Нали знаете онази лепкава слуз, която се появява на езика по време на нощен сън? Всъщност такава се образува по целия храносмилателен тракт през нощта. С помощта на чаша топла вода, която да изпиете, веднага щом се събудите, ще промиете храносмилателния тракт от натрупалата се слуз. Освен това топлата температура на водата подпомага по-доброто храносмилане, защото тя е близка до температурата вътре в тялото. А бързото и добро храносмилане е в основата на цялостното ни здраве.

4. Лечебно средство според Аюрведа

Аюрведа учи, че пиенето на преварена вода, докато е още топла, е равносилно на приемането на лечебно средство. Топлата вода е полезна за гърлото, освен това се усвоява по-лесно от организма и промива пикочния мехур. Според класическата Аюрведа топлата вода може още да облекчи хълцането и подуването на корема, както и да помогне за намаляване на повишената температура и облекчаване на кашлицата и астмата. Топлата вода способства за изхвърляне на храните, които не са смлени, както и води до облекчаване на болките в бедрата и гърба.

Любопитно

Студената вода може да провокира мигрена. Задната част на гърлото (небцето) е разположена всъщност доста близо до мозъка и затова пиенето на леденостудени течности може да стане причина за мигрена. Вода с телесна температура е винаги по-добрият вариант от студената такава и за хора, които страдат от киселини или имат синдром на раздразнените черва.

Съвет

Ако искате да пробвате от чудната сила на топлата вода, трябва сутрин да я преварите и да изчакате малко да се охлади преди да пиете. Ако имате време, оставете я да ври 10 мин. Можете да добавите и зърна от кимион, копър или кориандър към нея – по около 5 зърна на 100 мл. Оставете ги за малко в горещата вода и ги извадете от нея преди да я изпиете.

Източници: Жуpнaл,Pixabay.com

Д-р Силвър - генератор за сребърни йони
Пригответе си полезна сребърна вода в домашни условия

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *