ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5-дневната детокс диета за пречистване на организма от токсините

За да пречистите организма си трябва да намерите диета, чрез която да намалите наднорменото тегло, но това да стане по напълно безопасен начин

Трябва да се внимава какъв режим се спазва, защото постоянното ограничаване засяга не само емоционалното състояние на човек, но може да навреди и на здравето му. При строгите диети тялото започва да изпитва значителна липса на необходимите витамини и хранителни вещества. За да отслабнете е необходимо да отхвърлите много продукти и обикновено това изисква воля и постоянна борба със себе си. Но ако тази диета предполага изхвърляне на вредните вещества от вътрешните органи, то такъв режим за пречистване на тялото би бил полезен за всеки човек.

Защо е толкова важна такава диета?

Не е тайна, че благосъстоянието на всеки човек е обещание за добро настроение, здраве и дълголетие. Най-често здравият човек се чувства добре. Но понякога тялото му изведнъж започва да сигнализира за проблеми във функцията му.
Ето някои признаци, сигнализиращи нарушения:
–хронична умора
–нередовен сън
–силна болка в областта на стомаха
–главоболие
–честа поява на депресия
–подпухналост
–обриви по кожата
–остра миризма на пот
В повечето случаи тези признаци показват нарушение в метаболизма и съответно понижен имунитет. В основата стои запушването на вътрешните органи с токсини, шлаки, нитрати, соли на тежки метали и други вредни вещества. При високи стойности може да достигне до онкологични заболявания.

Защо в тялото се натрупват токсични вещества?

Основните причини са замърсяването на околната среда, тютюнопушенето, продължителното приемане на лекарства, но най-главното е пренасищането на организма с въглехидрати, мазнини и протеини. Причината за това е редовният прием на мазни храни от животински произход, сол, захар, бързото хранене и алкохолните напитки. Ето защо се препоръчва периодично да се извършва пречистване на организма. За един здрав човек най-добрият начин е лекото почистване от токсините, което означава спазване на определен режим на диетично хранене.

Подготовка за пречистващата диета:

На първо място, трябва да се отбележи, че диетата не трябва да продължава дълго време. Най-предпочитаният вариант за провеждане е около 3-5 дни веднъж месечно.
При наличие на хронични заболявания е необходимо да се извърши консултация със специалист преди да започнете този хранителен режим.
Много е важно да се настроите психологически- постоянно да си припомняте мотивацията.
Препоръчва се да проведете предварителна подготовка: една седмица преди началото на диетата да се намали приема на калории, да се изключат от диетата приема на мазни и сладки храни, да откажете късната вечеря, тъй като през нощта тялото трябва да си почива, а не да преработва приетата храна.

Основни правила на пречистващата диета:

-Важно е да запомните, че основната задача на тази диета не е загубата на килограми, а създаване на условия за почивка на организма от тежки и трудносмилаеми храни. Важното е да се отървете от натрупаните токсични вещества.
-В менюто трябва да преобладават храни от растителен произход, богати на фибри.
-Фибрите, които се намират в зеленчуците и плодовете, са най-добрият и лесен начин за премахване на токсините.
-Подобрява се перисталтиката, премахва се „лошия“ холестерол от организма, възстановяват се метаболитните процеси.
-Препоръчват се прясно изцедените сокове, които да поддържат необходимите за тялото витамини и микроелементи.
-Трябва да пиете колкото се може повече вода- около 2 литра на ден. Самата течност разтваря вредните вещества.
-Необходимо е да се намали значително консумацията на сол- най-големият враг на процесите за пречистване. Тя забавя усвояването на други полезни витамини и минерали и не влияе благоприятно върху функцията на сърцето и бъбреците.
-Хранете се често, но на малки порции. Така ще избегнете преяждането, процесите на храносмилане ще се подобрят и метаболизмът ще се ускори.
-Необходимо е животът ви да бъде изпълнен с физическа активност, пълноценен сън, липса на всякакъв вид стрес, разходки на открито, водни процедури.

Кои храни да включите в пречистващата диета?

За препочитане е да приемате сезонни плодове и зеленчуци, богати на витамини и микроелементи. Зеле, моркови, домати, звънец, тиква, лук- те значително премахват токсините от организма.

В диетата трябва винаги да присъства каша. Повечето зърнени храни като овесена каша, ориз, просо са способни да свързват и отстраняват вредни вещества и съединения.

Примерна диета:

Понеделник

Първа закуска– каша, сушени плодове (сушени кайсий, стафиди, сушени сини сливи)
Втора закуска– грейпфрут
Обяд– салата със зеленчуци и зехтин, пилешко
Следобедна закуска– краставица
Вечеря– бульон с билки, карфиол

Вторник

Първа закуска– хляб с трици, варено яйце
Втора закуска– банан
Обяд– каша с ориз и моркови
Следобедна закускаябълка
Вечеря– плодова салата от ябълки, портокал, киви, грейпфрут; кисело мляко

Сряда

Първа закуска- извара, билков чай
Втора закуска– сок от домати, орехи
Обяд– елда с варено телешко, салата от краставици с лимонов сок и зехтин
Следобедна закуска– портокали
Вечеря– риба

Четвъртък

Първа закуска- зърнени продукти с мед
Втора закуска- зелена ябълка
Обяд- фасул и тиквички
Следобедна закуска- диня
Вечеря- плодова салата

Петък

Първа закуска– овесена каша с мед и настъргана ябълка
Втора закуска- сушени плодове, орехи
Обяд- печени картофи, салата от зеленчуци
Следобедна закуска– кефир
Вечеря- извара, билков чай

След като приключите петдневната диета трябва да излезете от нея постепенно, а не веднага да започнете с приема на тежки и мазни храни. Ако всеки месец спазвате тази диета за 5 дни , това ще ви осигури лекота на движение, промяна на външния вид към по-добър, повишаване на имунната защита, сваляне на килограми и повишаване на настроението.

Източник: http://www.fitoportal.com/ru/diety/69-diety/858-dieta-ochischenija.html

ВИТАМИН C с удължено освобождаване Sanct Bernhard
ВИТАМИН C с удължено освобождаване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *