ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кои са най-полезните сушени плодове!

Има ли смисъл да търсим сушени плодове сега, когато вече са на път първите пресни от родно производство? И когато във всеки момент можем да си купим ябълки или банани?

suhiРолята на сушените плодове през пролетта е незаменима, твърдят от medikforum.ru. Те поддържат имунната система до момента, в който родното производство наистина насити пазара. Всеки сушен плод има уникални свойства и си струва да го хапваме целенасочено. Най-полезните в списъка са сините сливи, стафидите, фурмите, смокините.

Сушените сини сливи спасяват от болки в корема и запек, но се отразяват добре и на зрението. Редовната им употреба помага на организма да противодейства на хипертонията, защитава сърцето и кръвоносните съдове.

Сушените кайсии са превъзходен източник на калий и по тази причина също са добри за поддържане на сърцето. Освен това според диетолозите хората, които редовно хапват от този плод, по-рядко боледуват от рак.
Стафидите трябва да се вземат при проблеми с щитовидната жлеза и депресивни състояния. Стафидите са антидепресант, който поддържа тонуса и помага да се съхранят работоспособността и бодростта.

Фурмите са отличен помощник за възстановяване и мобилизация на имунната система при настинки. Редовното им включване в менюто помага да се предотвратяват сезонните заболявания.
Всеки може да избере своите сушени плодове в зависимост от здравословните проблеми, които има. Нищо не пречи да ги похапват и напълно здравите хора, особено децата!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *