Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Специалисти отговарят: Коя е най-полезната вода?

Газирана, филтрирана, сребърна, от чешмата, с лимон или като запарка – в кой вариант водата е най-здравословна?

Отговорът на специалистите е: в онзи, който е най-вероятно да пиете, за да приемате достатъчно вода.

Знаем, че трябва да пием повече вода, но каква да бъде – бутилирана или чешмяна? Минерална или изворна?

Ето най-важните съображения при избора.

Според специалистите не е толкова важно какъв вид вода пием, а какво количество.

А според Британската диетична асоциация, това колко вода е необходима на организма, зависи от размера на тялото, потенето и колко се натоварваме. Но средно количеството е 2 литра или 8 чаши дневно.

Разбира се, и другите течности (чай, сокове, газирани напитки) имат своето значение, но за общата здравословна хидратация по-добро от чистата вода няма.

най-полезната вода
Коя е най-полезната вода?

Чешмяна

Тя е безопасна за пиене – пречиства се и се дезинфекцира с хлор, който можете да усетите като аромат или вкус. Но нивата му са твърде ниски и всъщност водата е безопасна. Това, че водата понякога е бяла, се дължи не на хлора, а на мехурчета въздух, които се получават от високото налягане.

На някои места чешмяната вода съдържа флуор или се флуорира (разбира се – в безопасни нива), като това помага за превенцията на кариесите. Питейната вода е различна във всеки регион и ако е по-твърда, може да се използва филтър (с който се отсяват дребните метали и минерали). Но няма здравословни причини, поради които това да се налага.

Изворна и минерална

Каквато и бутилирана вода да изберете, тя няма да е вредна. Изворната и минералната вода не се подлагат на обработка, но стриктно се проверяват. Изворната трябва да е от подземен естествен източник, да е бутилирана при източника и да е микробиологично безопасна без обработка.

Естествената минерална вода трябва да е от проверен и защитен източник и необработена преди бутилиране. Трябва да е доказано, че не е замърсена, и да е изследвана за минерален състав, като обявеното минерално съдържание не може да бъде променяно. Изворните и минералните води не са стерилни и могат да съдържат натрий (не са подходящи за приготвяне на храни за бебета).

Трапезна

Трапезната вода е от открит източник или от водопроводната мрежа. Не притежава ценните минерални съставки на водите от естествени подземни източници, но е безопасна, тъй като се подлага на пречистване и обработка. И при въпроса дали не е по-добре да изберете бутилирана вода, отговорът е, че единствената причина да предпочетете бутилирана вода, може да бъде удобството. Или по-различният вкус.

Газирана

Някои минерални води са естествено газирани, други се газират с въглероден диоксид преди бутилирането. Киселинността на газираната вода може да доведе до поява на кариеси или загуба на калций в костите. Но при проучвания често не се прави разлика между газираната вода и газираните напитки със захар и добавки. Няма убедителни доказателства за вредността на самата газирана вода.

Сребърна

Сребърната вода има многобройни здравословни ефекти върху човешкия организъм. Среброто е единственият елемент, който не се натрупва в организма, няма токсични дози.

Можете да си направите висококачествена сребърна вода в домашни условия с новия уред Dr. SILVER 101 +. Повече за него можете да видите ТУК

Източници:Жуpнaл,wоmаn.ru,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *