Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да заспите лесно и да подобрите съня без лекарства и без да харчите излишни пари?

Много хора страдат от проблеми със съня, а някои дълго се борят и с хронично недоспиване

съня
Случва се да се върнете у дома, уморени и смазани от тежкия ден, и да сте сигурни, че ако ето сега легнете, ще заспите веднага. Но, в момента, в който докоснете възглавницата очите се отварят широко и нищо не е в състояние да извика съня. Всеки е изпадал в състояние, в което иска и знае, че трябва да заспи, но не може. Има ли начин да се измъкнем от капана на безсънието, без да ползваме лекарства? Днес ще ви разкажем за един такъв метод.

Решението на проблема с безсънието и трудното заспиване е просто – да носим чорапи преди лягане.

Вече писахме за това защо е добре да си обуете чорапите в онези интимни моменти, в които сте само със своя любим. Знаете, че вълнените чорапи помагат да се увеличи либидото и бързо да се достигне до оргазъм. Сега ще ви кажем защо е по-добре да спим с чорапи и как това засяга нашето тяло.

Как да заспим лесно и да подобрим качеството на съня без лекарства?

Швейцарски изследователи извършиха преди време проучване, за да разберат как и дали температурата на ръцете и краката оказва влияние върху качеството на съня. Те събраха група хора, помолиха ги да носят чорапи преди да си легнат и да проверят как това ще повлияе върху качеството на съня. Оказа се, че топлината на крайниците влияе положително на цялото тяло, включително и на мозъка.

Кръвоносните съдовете се разширяват, намалява се кръвното налягане. По този начин мозъка се отпуска и се подготвя за сън. Благодарение на тези процеси хората, които са носели чорапи, са заспали за по-кратък период от време.

Хората са различни, различни са и техните навици. Някои обичат да спят с пижама, други носят ​​широки тениски, а трети спят напълно голи. Има хора, които предпочитат стаята да е гореща, за да спят без одеяло, други да спят на отворен прозорец, но под купчина одеяла. Същото е и с навика да спите с чорапи или без тях.

Този сравнително лесен и приятен начин за подобряване на съня има един недостатък. Отделянето на, макар и минимално количество, пот причинява не особено приятни последици. Например, инфекция (гъбичките се развиват по-интензивно при топлина), влошаване на кръвообращението, неприятна миризма. Мнозина също така твърдят, че краката по този начин не почиват и не са вентилирани.

Това е другата страна на монетата. С всички тези недостатъци е трудно да не се съгласим, но те могат да бъдат избегнати. Как? Правилен избор на чорапи и спазване правилата за лична хигиена.

Проучването на швейцарските учени е много вдъхновяващо, но все пак решихме да разберем какви правила трябва да се спазват, за да се избегнат вредните и неприятни последици

Първото и най-важно правило – никога не лягайте с чорапите, които сте носили цял ​​ден. Така решавате проблема с инфекциите и гъбичките. Много е полезно да вземете горещ душ или просто да измиете краката с топла вода, преди да си легнете.

След това е важно да изберете подходящи чорапи. Най-добре е чорапите да са изработени от естествени материали: памук или вълна. Важно е да се чувствате комфортно с тях: не твърде горещо или не прекалено студено. Освен това, чорапите трябва да бъдат свободни, без много ластици. Те не трябва да стискат глезените, така че да се наруши кръвообращението. Можете също така да купите специални чорапи, които се използват за дълги пътувания и полети.

Както виждате, ако направите всичко възможно, няма да има проблеми. Чорапите ще ви помогнат да спите като бебе, и да не се събуждате през нощта. Те ще запазят топлината, ще помогнат да се избегнат температурните спадове и нощните екскурзии до тоалетната. Сънят ще стане много по-приятен.

Между другото, традиционната китайска медицина също препоръчва спането с чорапи

Източните лечители вярват, че студените крака пречат на нормалното движение на жизненоважна енергия в нашето тяло.

Сега мнозина ще кажат, че е неудобно да се спи с чорапи, че те пречат и дори дразнят. Ако категорично не можете да заспите с чорапи, струва си да опитате други методи. Долната линия на всичко, което казахме до тук е, че краката трябва да са затоплени, за да отпусне тялото и да дойде съня. Например, можете да увиете краката си с второ одеяло или да поставите грейка в близост до тях.

Най-надеждният начин да проверите ефективността на този метод е да го изпробвате сами.

Чорапите ви помагат да спите по-добре? Ще бъдем много щастливи, ако споделите с нас резултатите от вашите собствени експерименти.

Източник: steptohealth.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *