Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо някои деца искат да пият вода, преди да си легнат!

Преди да си легнат, повечето поотраснали деца обикновено водят преговори когато точно да се случи това

преди да си легнат

Но, минути преди да заспят, хлапетата често искат разни неща от родителите си. Те задават различни въпроси, искат да им се чете приказка или да им се разказват истории. Но, една голяма част от 4-5-годишните деца искат да пият вода или мляко. След всичките преговори, които сте водили, след молбите или заплахите да си легнат навреме, след трите приказки, които сте прочели, те искат още нещо! Една последна молба, която е в състояние да наруши баланса и на най-уравновесения родител. Но, не бързайте да се ядосвате! Има причина, поради която винаги, ама абсолютно винаги, трябва да удовлетворявате тази молба!

Днес ще разберете защо децата искат да пие вода преди да си легнат и какво наистина е скрито зад това.

Грижа за децата

Слагате го го в леглото, прочитате приказка, след нея втора, виждате го как се унася, и точно когато се каните да напуснете стаята, стъпвайки внимателно на пръсти, то ви ви моли да му донесете вода. Мислите, че е жадно, но когато донесете водата, хлапето отпива само една глътка. И това е всичко. Какво наистина съдържа това искане?

Някои родители смятат, че това е изкусна манипулация за привличане на внимание или демонстрация на власт. Но децата не са способни на такива сложни манипулации, премисляйки всичко предварително. И това не означава, че те се опитват по този начин да тестват търпението ви.

Психолозите казват, че това е опит от страна на детето да накара мама или тате да останат малко по-дълго в стаята. Но, колко дълго е това дълго, след като то отпива само една или най-много две глътки вода? Теорията се разпада пред очите ви…

Такова преждевременно искане изобщо не изглежда такова, каквото изглежда

Много е важно за детето е да знае, че родителите винаги са там, без значение какво се случва. То иска да се увери, че ако нещо се случи през нощта, ще бъдете там и ще му помогнете. Това е напълно разбираемо желание – да се чувства в безопасност.

Важно тук е не търпението, а грижата и защитата. Детето иска да знае, че може да ви се довери напълно. И то има нужда да се увери в това.

Разбираемо е, че след тежък работен ден вие искате детето да заспи възможно най-бързо, и такива дребни искания могат да предизвикат раздразнение. Но вие, като мъдри и грижовни родители, трябва да покажете търпение и да изпълните тази малка, последна задача. Детето трябва да бъде разбрано – това е ключът към щастието и хармоничните взаимоотношения в бъдеще.

Не се ядосвайте на детето. Не става въпрос за манипулация, която има за цел да тества търпението ви. Водата е просто извинение. Зад това искане се крие нуждата от емоционална подкрепа. Покажете малко нежност, целунете детето, прегърнете го и му кажете няколко мили, приятни думи. Малките изрази на любов не отнемат много време и не изискват кой знае какви усилия. Особено, когато става дума за вашето дете – най-скъпото, което имате!

Източник: happyfond.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *