Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това упражнение е всичко, от което се нуждаете, ако имате възпалени лимфни възли!

Лимфните възли са най-важната част от нашата имунна система. Те са нещо като граничен пост, който не позволява на болестотворните организми да влязат в тялото. Тук ще ви запознаем с едно лесно упражнение за справяне с възпалени лимфни възли.

упражнение при подути лимфни възли
Основната цел на лимфните възли е да се спре инфекцията и да се предотврати разпространението й. „Оръжието“ на нашата лимфна система са лимфоцитите, които се натрупват и предизвикват увеличаване на лимфните възли и дори възпалението им. Увеличеният брой на лимфоцитите е сигнал, че нашият организъм се разболява.

За да се избегне увеличаването на лимфоцитите е необходимо да се направи лимфен дренаж. Днес ще ви разкажем за един лесен и приятен начин, по който може да стане това.

Увеличени лимфни възли

подути лимфни възли

Лимфните възли често се възпаляват от активирането на различни инфекции. Ако инфекциозният процес продължава усилено и по-продължително време, вероятността от възпаление на лимфните възли се увеличава. В този случай трябва да лекувате инфекцията възможно най-скоро.

Ако лимфните възли са постоянно уголемени, това може да е симптом на други заболявания. Например, ако лимфните възли са симетрично увеличени и са прекалено плътни, без други симптоми, то това би могло да сигнализира за остра лимфоцитна левкемия – злокачествено заболяване на кръвта.

Също увеличените и възпалени лимфни възли могат да бъдат признак на заболявания на съединителната тъкан. Но твърдението, че това може да е знак за онкологично заболяване, са мит. Това състояние се наблюдава само в напредналите стадии. Във всеки случай, не се паникьосвайте, отидете на лекар и направете необходимите изследвания. Ранната диагностика помага да се избегнат тежките последици от заболяванията.

Техника на 100-те подскока

Най-честата причина за увеличаването и възпалението на лимфните възли е неправилната циркулация и стазирането на лимфата в тялото. Отоци, наднормено тегло – всичко това са тъжни последици от нарушаването на този процес. Как може да бъде поправено това? Точно това предстои да бъде обсъдено.

упражнение за лимфни възли

За да помогнете на лимфната система да работи и лимфния поток да циркулира, ще ви е необходима лимфна дренажна техника. Един от най-простите и най-ефективни начини е скачането на място. Това упражнение не само активира лимфната система, но също така помага да се елиминира отока на краката и лицето.

Какво трябва да се направи? Всичко е до баналност просто. Трябва да скачате на място. За целта отскока се прави със стъпалото, но без да се отлепят пръстите от пода. Повдигат се само петите. Не е нужно да скачате високо. Скокът трябва да е бърз и много по-нисък, отколкото когато се скача на въже. Жените по време на тренировка могат да поддържат гръдния кош със свити в лактите и кръстосани върху гърдите ръце.

При възпалени лимфни възли, всяка сутрин трябва да правите по 100 скока

Не е задължително да правите 100 скока още от първия ден. Ако по време на тренировката почувствате дискомфорт – спрете за известно време, за да почините, и постепенно увеличавайте бройката. Коремът трябва да е стегнат по време на цялото упражнение. Внимавайте да няма напрежение в гръбначния стълб.

Това упражнение ще помогне да се разпръсне лимфата около системата и да се предотврати нейното застояване.

упражнение за възпалени лимфни възли

Вечер се правят отскоци с пета. За целта ще ви трябва праг (на вратата или на балкона), а може да ползвате и по-дебела книга, която да поставите на пода. Целта е този праг или друга повърхност, да е около 5 см. висок.

Повечето от вас са виждали как народните танцьори удрят пета, докато играят ръченица. Е, този отскок е нещо подобно. С приклякане се отскача с единият крак и удряте петата на другия крак в прагчето или книгата на пода. трябва да се правят кратки отскоци, да се изпълняват акуратно и без да се бърза.

Тези две упражнения се препоръчват на всички хора, без значение дали са болни или не. Но, най-вече те са полезни за пациенти, които имат проблем с лимфната система, или пък са налице високи нива на лимфоцитите. Единствено бременните и кърмещи жени е добре да не правят тези 100 подскока.

Източник: domadoktor.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *