ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечителят Дрожеников: Ето какво трябва да направите, ако стресът ви стисне за гърлото!

Често се случва стресът и умората, които натрупвате, да са толкова преобладаващи, че да нямате никаква сила

стресът
Проблеми на работното място, липса на сън, неприятности у дома… На кой не се е случвало неприятностите да се изсипят като падащо домино? От това не можем да избягаме, уви. Но стреса трябва да се преодолява!

Стресът – как да запазите самообладание в трудните ситуации, без да изпадате в паника, и без да ползвате лекарства?

При много заболявания човек може да бъде подпомогнат от упражнения, а стресът е и болест. Ето защо, Александър Дрожеников, експерт по дълголетие и известен руски лечител, предлага да се отървете от стреса и умората чрез едно-единствено упражнение. Можете да видите видеото в края на статията, от което ще добиете още по-добра представа как точно се изпълнява упражнението. Сега нека разберем как точно упражнението на лечителя Дрожеников ще ни помогне в трудни ситуации.

Александър Дрожеников

За да направите това упражнение, седнете удобно. Дали ще ползвате фотьойл, стол или табуретка – няма значение. Важното е да ви е удобно. Разтворете краката на ширината на раменете, поставете лакти на колене, ръцете да са отпуснати. Ако желаете, след известно време може да ги сложите и върху гръдния кош.

Най-важното при това упражнение е дишането. То трябва да бъде гладко и дълбоко. Когато вече сте се отпуснали и се чувствате удобно – започнете да дишате правилно. Поемете дълбоко въздух, издърпайте стомаха, диафрагмата се спуска, а след това въздуха се изпълва белите дробове. Дъхът трябва да се почувства в целия гръден кош. След това направете протяжно и дълго издишване.

Но това не е цялото упражнение. Научихте се да дишате правилно, но след това трябва да съсредоточите вниманието си върху дланите. Представете си, че имате топка между ръцете си. При вдишване вдигнете дланите, сякаш сте стискали тази топка при издишване – ръцете не се движат.

Останете така за 2-3 минути, или колкото сметнете за нужно. Концентрирайте вниманието си върху дишането и устойчивостта в ръцете си. Това ще запълни тялото ви с енергия и жизненост, а стресът и умора ще се оттеглят. Ползата от упражнението е трудно да се обясни. Просто го направете и резултатът няма да закъснее.

Ако все пак това не ви помогне да се отпуснете, може да направите едно друго упражнение, което лечителя Дрожеников предлага

То ще помогне да се отървете не само от самия стрес, но и от неговите неприятни последици: изтръпване в сърцето и аритмия.

За да направите това, поемете дълбоко въздух през носа, а след това сложете ръка върху носа и устата, и издишайте, но в същото време бавно освобождавайте въздуха. Това измамно упражнение повторете 3-4 пъти. Бавното дишане и издишане ще ви помогне да настроите ритъма на сърцето и да възстановите работата му.

В този видеоклип можете да видите как точно да изпълнявате тези прости упражнения.

Тези упражнения не изискват много време и енергия. Трябва просто да седнете и да се отпуснете. Не можем напълно да се предпазим от стреса, но можем да се борим с него и да не го оставяме да влияе на живота ни. Направете тези прекрасни упражнения и останете здрави!

Източник: drozhennikov.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *