Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Веднъж седмично правете масаж на краката с това лекарство – при отоци, гъбички и напукани пети

При напукани пети могат да се ползват много и разнообразни средства. Ние ви предлагаме рецепта, която е 3 в 1


Освен при напукани пети, този домашно приготвен скраб е отличен при отоци и гъбички.

Зима дойде … Това означава, че много жени започнаха да носят топли обувки и чорапи. Това предполага, че грижата за краката не е така интензивна, както през лятото. Причината е известна от древни времена – никой не вижда какво се случва с краката, и най-вече – с петите.

Това е много голяма грешка, защото тесните обувки и постоянно пребиваване в различни ботуши и домашни пантофи кожата на краката става по-малко хидратирана, и най-лошото – имаме усещане на умора и тежест в краката.

Но всичко това може да се избегне благодарение на една проста и достъпна процедура – почистване и лек масаж със скраб. Днес ви предлагаме рецепта, с която да приготвите много ефективен скраб у дома, с помощта на който ще дадете на краката си гладкост и здраве.

Почистване на краката

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 1 чаша захар
    1 ч.л. сода
    2 ч.л. зехтин
    1 супена лъжица мед
    1 ч.л. масло от жожоба
    няколко капки от любимото ви етерично масло.

ПОДГОТОВКА:

1. Смесете захарта и зехтина в подходящ съд. Захарта е отличен ексфолиант, който премахва грубия и мъртъв слой на кожата. Зехтинът е най-добрият овлажнител за сухата кожа.

2. След това добавете содата – тя ще пречисти кожата и ще убие вредните бактерии. Добавете меда към получената маса. Той ще подхрани кожата и ще я омекоти (трябва малко да се подържи във водна баня, за да стане по-течен). След това добавете маслото от жожоба и етеричното масло. Размесете добре всичко.

Нанесете натривката, за да почистите краката след душ, така че кожата да е леко омекнала. Масажирайте краката си в рамките на 3-5 минути. Изплакнете с чиста вода. За най-добър ефект нанесете подхранващ крем на кожата. Процедурата се извършва 1-2 пъти седмично. Това естествено средство за защита на краката ще даде на кожата ви ангелска нежност. А също така ще подобри кръвообращението и ще предотврати образуването на отоци.

Можете също така да изтъркате цялото тяло с продукта. Но помислете, и затова че този домашен скраб може да се съхранява в продължение на 2 седмици в стъклен съд. След това направете нов.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Почистването ще бъде още по-ефективно, ако използвате сол от Мъртво море, вместо захар. Тази сол може да се намери в някои аптеки или магазини за здравословвни продукти. В допълнение към факта, че солта перфектно масажира и премахва грубата кожа, тя също така започва регенерационни процеси. При гъбички на краката редовно правете бани със сол от Мъртво море. Освен това, следващият път, когато започнете да приготвяте нова ексфолираща смес е добре да разнообразите, като добавите и канела, не само заради прекрасния аромат, но заради доказаните ѝ лечебни свойства.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *