ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Внимание: Тези симптоми алармират за недостиг на протеини!

Тези признаци показват, че страдате от липса на протеини

Вероятно е излишно да споменаваме, че тялото винаги намира начин да алармира, когато нещо не е наред. Друг обаче е въпросът дали съумявате да разчетете сигналите, които ви изпраща.

Тялото ви подсказва чрез различни симптоми и когато страдате от недостиг на протеини.

Знаейки какви са най-често срещаните от тях, бихте могли да обърнете внимание на проблема навреме.

недостиг на протеини
Признаци, които показват, че страдате от липса на протеини

Ето ги и тях:

Раните

Фактът, че раните ви зарастват твърде бавно, може да е един от сигналите, че страдате от протеинов дефицит. Този симптом, разбира се, може да е в резултат и на други проблеми, както и за наличието на диабет.

Факт е, че протеините са важни аминокиселини. Именно те доставят на организма градивните блокчета, които помагат за бързото зарастване на раните. Недостигът на витамини води организма до невъзможност да ги излекува навреме. Не трябва да се омаловажава ролята им за здравето на ноктите, косата и кожата.

Чести травми

Именно протеините са тези, които помагат на организма да усвои правилно калция. Недостигът на протеини може да доведе до сериозно отслабване на костната система. Това на свой ред е сериозна предпоставка за чести счупвания и трудното им възстановяване след това.

Нисък имунитет

Излишно е да споменаваме, че имунната система е щитът на организма, който го предпазва от различни болести. Когато имунитетът е твърде нисък, организмът става изключително податлив на вируси и различни болести.

Редица проучвания сочат, че недостигът на протеини в организма е пряко свързан с понижаването на имунитета.

Трудна концентрация

Ако ви е трудно да се концентрирате, това също може да е сигнал за недостиг на протеини (белтъчини). Ако докато слушате или четете нещо, изпитвате сериозно затруднение да го запомните, това е почти ясен знак, че страдате от недостиг на протеини.

Безсъние (проблеми със съня)

Често пъти безсънието се свързва с промените в нивата на кръвната захар. Те на свой ред водят до увеличаване на производството на хормона кортизол (хормон на стреса) и понижава производството на хормона серотонин (хормон на спокойствието и щастието).

Смята се, че приемът на протеин под формата на таблетки може да реши този проблем, увеличавайки производството на серотонин и понижавайки глада ви за сладки неща.

Бавен метаболизъм (забавена обмяна на веществата)

Несъмнено протеините са част от всеки важен процес, случващ се в организма.

В процеса на храносмилане човешкият организъм разгражда протеините до аминокиселини, които са същинската храна за него.

Когато организмът ви е попаднал в плен на протеинов дефицит, това води до намаляване производството на храносмилателни ензими. То пък на свой ред води до нарушения във функционирането на стомашно-чревния тракт, което пък оказва негативно влияние върху метаболизма.

Източник:woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *