ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ортопедите предупреждава: Апреските UGG с плоско стъпало са опасни за коленете

Опасни обувки има на пазара, и всеки от нас си е патил от ниското качество, което се предлага в момента. Но, опасност съществува и от марковите обувки

обувки
Сезонните обувки, от ноември месец нататък, са ботите, ботушите и апреските. Днес ще стане дума точно за един доста популярен (все още) модел, предпочитан от младите момичета и жените.

Ще разберете защо дамската апреска тип UGG не се препоръчва от ортопедите.

Безспорно, дамската апреска тип UGG е най-удобната зимна обувка. Тя е чест избор на жени, които обичат комфорта и топлината. В допълнение, от много сезони насам, тези австралийски ботуши са на върха на модния Олимп. Те могат да се носят дори и от деца и мъже. В края на краищата, толкова е приятно да се върви с тях в снежните преспи… Но уви, не всичко е толкова красиво, колкото изглежда.

Днес лекарите по цял свят призовават жените да спрат да носят този тип обувки. Защо? Защото, все повече и повече любителки на дамските апрески се обръщат към ортопедични лекари с оплаквания от болки в коленете и други заболявания на ставите и костите.

Опасни обувки

Ортопедите призовават жените да обръщат внимание при покупката на зимни обувки. Те трябва да спират избора си на по-стабилни обувки, в противен случай съществува опасност да станат пациенти на хирурга. Поради своята мекота и простор, дамската апреска тип UGG не осигурява нормална подкрепа за краката. Най-често тези, които носят ugg-ботуши имат проблеми с коленете си. Ортопедичният хирург Йън Макдермот твърди, че човек, който ходи с много меки и равни обувки, променя позата си, и в същото време позицията на тялото.

Това увеличава тежестта върху коленете, и те се претоварват

Позицията на краката придобива Х-форма. В резултат на това, триенето между ставите се усилва и се появяват увреждания на хрущялите.

Ако не може да си представите зимата без удобните ugg-ове, тогава обмислете своя избор много сериозно. Краката не трябва да се чувстват прекалено свободно в зимната обувка. Подметката не бива да е равна, а глезенът е необходимо да е добре захванат.

Има много модели на пазара, от които можете да изберете какво ще ви седи добре и удобно на крака. Здравите хора имат право да носят меки обувки само за ограничен период от време – не повече от 30 минути на ден. Като алтернатива, ugg-овете могат да бъдат домашни обувки.

„Въпреки че ботушите UGG може да изглеждат като най-удобната опция за зимата, изберете чифт с подкрепата на десния крак.“, подчертава д-р Макдермот. Но онези, които имат вродени патологии на краката, дори и най-незначителни, трябва да избягват този вид апрески. Ортопедът също така казва, че ако човек има слаби връзки от раждането, лоша стойка или са налице някакви изкривявания в двигателния апарат, тогава той не трябва да носи прекалено равни и свободни ботуши.

Така че, ако обичате да носите ugg-ботуши често, то по-добре ще е да ги смените с обикновените ботуши.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *