Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Психолози обясняват: Как да се справим с отчаянието и да бъдем щастливи?

Как да бъдем щастливи?

Непрекъснато мечтаете да сте щастливи, но когато достигнете блажения миг, винаги се намира добра или лоша причина, която проваля всичко. Затова премахнете всички прегради, за да постигнете целта си.

Според социолозите 81% от западноевропейците се чувстват щастливи. Ние сме доста надолу в класацията, което още по-силно поставя на дневен ред въпроса как да хармонизираме желанията си така, че да няма бариери в постъпите ни към щастието.

Ето и някои чести неприятни ситуации и решенията според психолозите.

Претърпели сте провал и сте отчаяни.

На път сте били да достигнете бленуваното щастие, но в последния момент сте се провалили. Предпочитате да живеете в реалността и да не се разочаровате повече.

отчаянието
Как да се справим с отчаянието?

Къде е проблемът?

Смятате, че не сте късметлии и че нямате орисията да достигате прекрасни моменти. Навярно все още не можете да забравите разочарования от миналото? Може би причината за неуспехите ви се корени във вашето детство, когато непрекъснато са ви повтаряли: „Ти си неспособен/на да постигнеш това“ или „Никога не можеш да го направиш“. Повярвали сте дълбоко в тези думи и те са се превърнали във ваше твърдо вътрешно убеждение.

Как въпреки всичко да бъдеше щастливи? Първо трябва да избиете от главата си цялото това недоверие в собствения си успех. Започнете да отбелязвате в дневник всички успехи, които постигате – независимо дали са големи или малки. Много е важно да си правите равносметка за всяко позитивно и негативно нещо.

Така по-лесно ще разберете какви са вашите слабости и ще можете да ги надвиете занапред. Ще осъзнаете кои са и силните ви страни – а това няма как да не ви направи щастливи!

Бъдещето ви плаши!

Криза, политически промени, предстоящи съкращения – не виждате никаква перспектива пред себе си. Как да сте радостни и самоуверени в бъдеще, след като още утре можете да останете без работа и доходи.

Къде е проблемът?

Лошата финансовата обстановка в страната наистина влияе зле на всички и ви кара и вие да стягате коланите. Но при вас това чувство за несигурност може да е пресилено и да се дължи на неща, преживени в детството. Например вашите родители непрекъснато са ви повтаряли: „Животът е борба, моето дете“. Това ви е изградило убеждението, че светът е опасен. Направило ви е несигурни в отношенията, накарало ви е да нямате доверие на другите. Тази несигурност може би се дължи на вашето желание да контролирате всичко.

Как въпреки всичко да бъдете щастливи? Научете се да живеете в настоящето. Когато се паникьосате, си поемете дълбоко въздух и си кажете: „Нима това е чак толкова страшно?“ В повечето случаи отговорът: НЕ!. Анализирайте събитията и вижте какво ви предстои занапред. Ако ви очаква смяна на работата, първо вижте какви преимущества можете да извлечете от тази ситуация.

Животът не е розов!

Аморалното поведение, неспазването на законите, мизерията и несигурността не ви харесват, но сте длъжни да ги приемате. Те са част от живота. Невъзможно е да промените света!

Къде е проблемът? Дали не сте прекалени идеалисти? Мечтаете за някакъв нереален приказен свят, но тъй като той е недостижим, изпадате в паника и черногледство. Всекидневно следите новините, горещо ви вълнува случващото се у нас и по света, а това прави положението още по-тягостно. В общество на свръхконсумация не може да има справедливост за всички – винаги някой ще е онеправдан, а ако продължавате да приемате света толкова емоционално, това несъмнено ще ви наранява.

Как въпреки всичко да бъдете щастливи? Трябва да гледате на света по-реалистично, без да влагате толкова много чувства – с известна доза здрав разум.

Научете се да презареждате батериите си на емоционално ниво, предпазвайте се и не си слагайте всичко на сърцето. Избягвайте и не четете негативни новини, научете се да се радвате на малките неща в ежедневието. Поставете на преден план позитивните неща и вашите лични успехи. Така ще загърбите лошото. Дори в неуспеха и в неприятната случка потърсете положителното. Например кажете си: „Изпуснах влака, но ще имам време да разгледам града“.

Не харесвате работата си!

Прекарвате пет дена в седмицата по 8 часа приковани на бюрото. Както и да го погледнете – това не съвпада с вашата представа за щастие…

Къде е проблемът? Може би не ви удовлетворява работата? Навярно проблемът е в общуването между вас и колегите или пък имате търкания с началството?

Като знаете, че по-голяма част от деня ви преминава в службата, това е доста демотивиращо, но помнете, че във всяко неприятно нещо има и хубава страна.

Как въпреки всичко да бъдете щастливи? Когато пишете с бял тебешир върху черна дъска, контрастът наистина е голям. Ето защо не съсредоточавайте вниманието си изцяло върху служебните ангажименти, а помислете какво ви доставя удоволствие, какво ви разтоварва. Намерете си хоби и му се отдайте в свободното си време. Така ще си доставите наслада. Отделяйте специално внимание и повече време на заниманията, които ще ви направят наистина щастливи.

Доста стрес изпълва ежедневието ви.

Живеете на бързи обороти, разпънати между работа, деца, съпруг и домакинство, което ви къса нервите.

Къде е проблемът? Все по-малко намирате свободно време за себе си, за релакс, разкрасяване, спорт и за любимото си хоби.

Как въпреки всичко да бъдете щастливи? Организирайте времето си по различен начин, опитайте се да разпределите товара и върху другите. Задължително включете в месечната си програма посещение на ресторант, кино, козметик, отделяйте време и за спорт… Не отлагайте тези неща по никакъв повод. Започнете с петминутна медитация, за да влезете във форма за деня. И поставете себе си и своите желания на преден план, за да могат и другите да ви уважават и зачитат.

Не сте открили любовта!

Много от приятелите ви са заминали някъде, а вие сте останали сами и, естествено, се чувствате самотни. Около вас няма толкова свободни мъже, които да отговарят на вашите изисквания и да ви харесват.

Къде е проблемът? Може би не търсите партньора там, където трябва? Всъщност наясно ли сте със себе си какъв мъж ви е нужен? Сигурно заради това, че не сте го открили, вие неволно изпращате обезоръжаващи послания към останалите мъже и така ги държите настрана от себе си? Или сте самовлюбени и очаквате твърде много от любовта…

Как въпреки всичко да бъдете щастливи? Научете се да се радвате на живота. Казвайте „да“, когато ви предлагат нещо, избягвайте скучните и досадните хора.

Или казано с други думи – отворете се към другите. Вместо да чакате принцът да дойде при вас на бял кон и вечно да търсите вашия идеален мъж (който всъщност трябва да бъде другото ви аз), си съставете реален и конкретен план какво очаквате и как да откриете любовта в живота си. Първо се опитайте да разберете себе си – какво всъщност искате за себе си и за бъдещето си, за да сте щастливи.

Източници:woman.ru,Журнaл,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *