Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебната сила на светената вода (ползи + молитва)

Светената вода е образ на Божията благодат. Тя пречиства вярващите хора от духовна нечистота, освещава и ги укрепва за прослава на Бога

светената вода

Има много случаи на премахване на болести с помощта на светената вода. Нейните лечебни свойства могат да бъдат отхвърлени само от хора, които са загубили вяра дори в себе си.

Но как да използваме светената вода в ежедневието?

Светената вода обикновено се приема сутрин на празен стомах или вечер, преди лягане.

При много тежко заболяване или ако човек е в състояние на интензивна духовна борба и депресия, може да се пие светена вода в неограничени количества, независимо кога и дали се приема храна. След пиенето човек трябва да се моли за изцеление.

При болки или върху самото възпалено място, може да се приложи компрес, навлажнен със светена вода.

Обичайно е да се използва светената вода с молитва:

„Господи, Боже мой, да се свети името ти, както е свята тази вода, за опрощаване на греховете ми, за просветление на ума, за укрепване на душата и тялото, за здравето и силата на духа. Господи, дай спокойствие на страстите и немощите с безкрайната си милост. Чуй молитвата ми и ме възроди за нов, по-праведен живот, изпълнен с благодат и здраве. Амин!“

Светената вода има голяма лечебна сила

Има случаи, когато няколко глътки от такава вода, излята в устата на пациент в безсъзнание, го довеждат до живот и променят хода на заболяването му. Но това не означава, че не е нужно да се консултирате с лекар.

Когато лекарствата се приемат със светена вода, тяхната сила се увеличава. Взаимодействието между водата от църквата и лекарствата дава отлични резултати при лечението на някои от най-тежките заболявания.

Прието е и да се правят обливания със светена вода, да се прилага светена вода върху рани, обриви и псориатични плаки

Съхранявайте светената вода, за предпочитане до иконата. Надпишете бутилката или поставете подходящ етикет, за да се знае какво е това. Бъдете внимателни близките ви да не поглъщат светена вода по невнимание или да я използват неразумно. Няма нужда да съхранявате такава вода в хладилника. Не я дръжте и близо до храна.

Тази вода не се дава на животни.

С нея може да се ръсят стаите на дома и леглото на болния (докато чете молитвата), колата или нещо друго. Също така дрехи и дори домашни любимци.

Ако водата вече не е годна за употреба, трябва да се излее в река или друг естествен източник, но не в мивка или канализация. Тя се излива в място, където хората не ходят (т.е не стъпват на краката си) и наблизо няма животновъдна дейност. Можете да излеете водата в река, можете да я изсипете в саксия или на чисто място под някое дърво.

Недопустимо е вечно съхранение на водата „като резерва“. Не трябва да я имате и защото „всеки си взима светена вода от църквата“. Това е вид затвор на целебните сили на светената вода.

Благодатта на светите води не намалява, колкото и да се съхранява, но хората, които не се обръщат към храма, както и онези, които нямат вяра, буквално „крадат“ от силата на светената вода.

Веднъж осветена, водата винаги остава свята

В случая, когато притежаваме малко количество светена вода и имаме нужда от нея, можем да я прибавим към обикновена вода. Така цялата вода ще бъде осветена.

Накрая, най-важното нещо: светената вода няма да донесе никакво добро, ако прекараме живота си далеч от Бога. Ако искаме да почувстваме Бог в живота си, да усетим Неговата помощ, участието Му в нашите дела, ние трябва не само по име, но и по същество да станем християни.

Да бъдем добри християнини означава

– Да се ​​подчиняваме на Божиите заповеди, да обичаме Бога и другите;

– Да участваме в църковните тайнства и да се молим у дома;

– Да Работим върху коригирането на душата си, да превъзмогваме лошите навици и да умеем да контролираме гнева си.

Източник: www.pravmir.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *