Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание: Това са най-вредните напитки -изхвърлете ги от менюто си!

Списък на най-вредните напитки

За никого не е тайна, че Кока-Кола е една от най-вредните напитки. Със сигурност обаче не сте си давали сметка за вредата от употребата на други подобни напитки. Голяма част от тях приемаме почти ежедневно.

Вижте списъка с най-вредните напитки:

Замразени и сладки коктейли

Те са повече от пагубни за организма, тъй като алкохолът се абсорбира директно в кръвта. Освен това покачват изключително бързо нивото на кръвната захар и не се усвояват като нормална храна.

Шотове и енергийни напитки

Често пъти хората прибягват до употребата на енергийни напитки, тъй като усещат умора и се надяват, че така ще се освежат.

Д-р Гьофре разкрива, че енергийните напитки са съставени предимно от цвят, изкуствени подсладители и аромати, които дори не съществуват в природата.

Освен всички други вредни елементи, съдържат и органични киселини. Те са изключително вредни за зъбния емайл, тъй като разграждат калция.

Горещ шоколад

На мнозина денят им започва с прием на горещ шоколад. Избягвайки кафето и замествайки го с горещ шоколад, много хора си мислят, че това е здравословно.

Макар тази напитка да ви се струва идеална за студените дни, препоръчително е да я третирате по-скоро като десерт. Дори само една чаша, макар и домашно приготвен горещ шоколад, съдържа 200 калории и 25 грама захар.

напитки
Горещият шоколад е сред тези напитки

Хранителни шейкове

Често пъти хранителните напитки биват сочени за изключително полезни за човешкия организъм. В същото време обаче те са и доста коварни.

Хората, които обичат хранителните шейкове, виждат в тях само витамини, минерали и други полезни елементи, но не се замислят за количеството захар. Не забравяйте да отбележите, че те също съдържат твърде много калории. В този ред на мисли, ако наблегнете на употребата на огромни количества хранителни шейкове, рискувате да натрупате излишни килограми.

Лимонада

Със сигурност, чувайки думата „лимонада“, не си представяте само лимон и вода. В повечето случаи тя съдържа и захар или друг вид подсладител, освен ако не си я приготвяте сами или не си я поръчате неподсладена.

Добре е да имате предвид, че ако си поръчате лимонада в заведение, само една чаша от 200 мл. от тази освежаваща напитка може да достави на организма ви повече от 100 калории. Освен това винаги съществува риск да са добавени изкуствени оцветители и плодови сокове.

Източник:woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *