ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дерматолози: Ако сте на 30+ години, задължително прочетете това!

ТОП дерматолози дават ценни съвети

Застаряването на клетките в нашия организъм започва около 20-25-ата година. Някъде около 30-те кожата малко по малко губи своята еластичност. Възможно е да забавите този процес с добра козметика, правилни навици и антиоксидантни процедури.

Другото важно средство, за да съхраните по-дълго младостта да е сияйна и гладка, е да избягвате агресията на външните фактори, които състаряват кожата. Освен студа, слънцето и вятъра, кожата се състарява от пушенето, неглижирането на хигиената и употребата на неподходяща козметика. Има някои задължителни фактори, с които можете да я запазите здрава, гладка и с равномерен хубав тен.

дерматолози
Дерматолози: Около 30-те кожата малко по малко губи своята еластичност

Дерматолозите са единодушни – дребните грижи възвръщат на кожата гладкостта и свежестта.

1. „Вслушайте“ се в усещанията си.

С годините епидермисът става все по-сух, което го прави и по-чувствителен на външни влияния. Вашата кожа най-добре знае и показва от какво има потребност – чувствате ли обтегнатост, дискомфорт, това означава, че кожата иска да я хидратирате по-често.

2. Дайте й почивка.

Стресът сам за себе си не предизвиква зачервявания и пъпки, но ако имате чувствителна кожа, можете в напрегнат период да се изринете, да получите екзема, акне или да се провокира друг дерматологичен проблем.

3. Ексфолирайте редовно.

Здравата и млада кожа сама се обновява на всеки 28 дена. С напредването на възрастта процесът на обновяване на повърхностния слой на епидермиса все повече се забавя.

Механичното излющване с помощта на пилинг кремове, познато като гомаж, трябва да се прави периодично. Ексфолиантите възстановяват гладкостта на кожата, а резултатът е по-сияйна и подмладена кожа. Препоръчително е да ексфолирате лицето поне веднъж седмично, но е важно да следите въздействието на процедурата върху кожата. Ако тя се зачервява, спрете пилинга.

4. Правете гимнастика на лицето.

Масажите на лицето и мимическата гимнастика са изключително полезни, тъй като стимулират кръвообращението. То подхранва и връща добрия тен на кожата, придава й здрав вид. Красивият вид има и още едно преимущество – кара очите и лицето ни да сияят.

5. Почиствайте редовно

Козметичните продукти са различни – почистващи телове, тоалетни млека, мицеларна вода… Целта им е да премахнат нечистотиите от кожата, бактериите и мъртвите клетки, които се натрупват през деня. След това ползвайте хидратантни кремове и лосиони, които запазват и възвръщат влажността на епидермиса. Всекидневно е необходимо да ползвате и едните, и другите продукти. Тонизиращите лосиони засилват действието на почистващата козметика. Мазната и смесената кожа понасят добре тези процедури, но чувствителната може да даде нежелана реакция. В тези случаи ползвайте специализирана и медицинска козметика.

6. Хидратирайте добре.

Овлажняващите кремове спират дехидратацията на кожата. Избирайте продукти, които съдържат мастни киселини и растителни масла, глицерин и урея.

7. Нахранете кожата.

Храненето няма за цел единствено да засити глада ви. То подхранва и кожата, грижи се за хубавия тен.

8. Боровинките регенерират кожата.

Премахват недостатъците по епидермиса, тъй като имат силен почистващ и антиоксидантен ефект. Тяхната консумация намалява проблемите на кожата, причинени от външни фактори, и забавя застаряването.

9. Авокадо против изсушена кожа.

Плодовете са богати на масла, които хидратират епидермиса. Плодът съдържа в големи количества витамин Е, който е мощен антиоксидант, защитаващ кожата от свободните радикали. А те водят до състаряване и сухота на кожата.

10. Доматите предпазват от UV лъчите.

Въздействието им се дължи на ликопен, който дава и червения цвят на зеленчука. Антиоксидантът неутрализира вредните влияния на слънцето при продължително излагане на открито и е великолепно средство за предпазване от малките бръчици.

11. Портокали за хубав тен.

Подсилват бляскавия и свеж цвят на кожата, тъй като са богати на вещества, които синтезират колагена. Възвръщат еластичността на кожата и я правят по-устойчива на вредните външни влияния. Наличието на витамин С помага за премахването на сивотата и за връщането на младежкия сияен тен.

12. Кивито предпазва от бръчки.

Това се дължи на голямото количество витамин С и витамин А, които съдържа. Препоръчва се от дерматолозите, заради способността да подсилва клетъчната тъкан и да защитава кожата от остаряване.

Източници:zajenata.bg,Жуpнaл,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *