ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ендометриозата е болест на работещите жени!

Задкулисно, ендометриозата одавна е наричана болестта на работещите жени

ендометриозата

Повечето лекари се придържат към теорията, че появата на ендометриозата е тясно свързана с напрегнат начин на живот и постоянен стрес.

Разбира се, стресът е един от основните фактори за развитието на това заболяване, но това не е единствената причина за появата на болестта. Нека да разберем какво е ендометриоза и как да се измъкнем от цикъла на нейните неприятни симптоми.

Казано с прости думи, ендометриоза е болест, при която тъкан от вътрешната обвивка на матката (ендометриумът, от endo – вътре, и metra – матка) се установява извън нея, обикновено в други органи в областта на таза.

При здрави жени, по време на менструация, тялото естествено се освобождава от ендометриума, докато при жените с ендометриоза клетките на маточната лигавица мигрират от матката към различни части на тялото.

Убежището им може да бъде: черва, пикочен мехур, яйчници, външна повърхност на матката и не само. С течение на времето, разселените клетки образуват белези. Тъканта се съхранява и изхвърля ежемесечно, така както става с месечното кръвотечение.

Но, за разлика от обикновения менструален поток, тези клетки попадат в капан между тъканите и предизвикват появата на възпалителни процеси. Вследствие на това жените могат да изпитат следните симптоми.

Симптомите на ендометриозата

1. Болезнени усещания преди и по време на менструация

2. Болка по време на полов акт

3. Болезнени усещания при изпразване на червата

4. Бърза умора

5. Болезнено уриниране

6. Разнообразие от стомашни разстройства

7. Нарушения баланс на естрогена

Класическа медицина предлага на жените стандартно лечение при ендометриоза: лазерно премахване на срастванията и хормонална терапия, която спира притока на кръв и натрупване на клетките на ендометриума извън матката.

Но има и нови методи на лечение, които са насочени главно към премахване на основната причина за болестта. Лекарите от интегралната медицина смятат, че ако нормализирате нивото на прогестерона и естрогена, можете да се отървете от редица неприятни симптоми, както и да намалите обема на ендометриалната тъкан.

Във връзка с това лекарите често предписват на своите пациенти крем с естествен прогестерон. Много жени вече са изпитали това лекарство и са отбелязали ефикасността на този метод на лечение. Ако имате някакви съмнения, или искате да се погрижите за здравето си навреме, направете консултация с гинеколог. Лекарство от този вид е Утрогестан.

Пожелаваме на нашите читатели добро здраве и спокойствие! Не забравяйте да разкажете за този начин на лечение на вашите приятели, може би ще им помогнете да се справят със сериозно заболяване.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *