Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АКНЕРИН / ACNERIN

Съдържа еритромицин, пропиленгликол, етанол

Предназначение

акнеринАКНЕРИН е разтвор за проблемна кожа с акне; активната му съставка е еритромицин. Продуктът е предназначен за локално външно приложение; апликациите с антибиотичния разтвор потискат растежа на патогенни бактерии, които са причина за инфекции и гнойни процеси.

Как се употребява

С памучен тампон, навлажнен с АКНЕРИН, се третират проблемните участъци на кожата. Разтворът не бива да попада в устата или очите. Противопоказано е третирането на зони с нарушена цялост на кожата или лигавици.

Кожата се обработва с АКНЕРИН два пъти дневно; мястото трябва предварително да е почистено от гнойни натрупвания. Положителни резултати от терапията могат да се очакват след редовно прилагане в продължение на 3-4 седмици. Ако в рамките на месец и половина – два не настъпи подобрение, лечението следва да се коригира.

Не се препоръчва превишаване на препоръчаните дози с цел ускоряване на оздравителния процес.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с АКНЕРИН може да причини алергични реакции, засягащи кожата. Касае се за зачервяване, сърбеж, изсъхване и лющене. Ако процесът ескалира, терапията се прекратява; консултацията с дерматолог е препоръчителна.

При лечение на обриви по лицето е възможно пациентът да усети парене, сърбеж и сълзене на очите; избягвайте апликации в близост до очите.

Продължителното прилагане на продукта може да направи патогените устойчиви на лекарственото въздействие, което налага смяна на медикамента.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

АКНЕРИН не се употребява, ако е известна алергия към някоя от съставките му.

Медикаментът не е подходящ за потребители с проявено заболяване на кожата, причинено от гъбички – дерматомикози.

Бременни и кърмачки се консултират за прилагането на продукта; одобряването от лекар е възможно след преценка за възможните негативни последици.

Да се избягва прилагането при малки деца поради липса на данни за въздействието на продукта.

Взаимодействие с други медикаменти

Не се препоръчва едновременно прилагане на АКНЕРИН с други медикаменти за локално външно въздействие. По лекарска препоръка е допустима паралелна терапия, но при спазване на определени интервали между апликациите. Изключва се комбинирано лечение с продукти, които съдържат сяра, салицилов спирт, резорцинол или други изсушаващи компоненти.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за флакон със 100 мл три процентов дермален разтвор

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *