Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шест леки йога пози, които могат да се извършват навсякъде (против главоболие, умора и отпадналост)

Днес все повече хора умират заради заседналия начин на живот. Предлагаме ви леки йога пози, които могат да се извършват навсякъде – на работа, по време на пътуване или у дома

йога пози
Хората, които прекарват повечето време обездвижени, са осъдени на смърт. Дали от мързел или от липса на време – това няма значение. Важното е да се разбере, че обездвижването убива – буквално и преносно. По време на продължително седене на едно място тялото се уморява много повече, отколкото по време на активно движение – неестествено е за един човек да стои неподвижно дълго време!

Кръвта се застоява в тялото, мускулите отслабват, налице са най-различни заболявания. За да се избегнат всички тези главоболия, налице са много специални упражнения, които могат да се практикуват, докато се стои на едно място.

Дори и в условията на пътуване, можете да дадете сила на тялото и да се чувствате страхотно! Тези невероятно достъпни и лесни за изпълнение пози от йогата са доказателство, в което задължително трябва да се уверите.

1. Събуждане

Тази поза ще ви помогне да се енергизирате още от сутринта, да тонизирате мускулите и да имате контрол над всичко онова, което се случва през деня.

Седнете изправени, сложете ръце на бедрата си. Поемете дълбоко въздух, усещайте повдигането на гръдния кош.
Издишайте, издърпайте надолу брадичката. Повторете упражнението 5 пъти.

2. Баланс на позата

Идеално упражнение за поддържане на добра стойка.

Опрете раменете до стената. Разтворете краката на ширината на раменете. Облегнете се изцяло върху стената, поемете дълбоко въздух, повдигнете гърдите и издърпайте горната част на тялото колкото може по-далеч от стената.

Долната част на тялото трябва да остане статични. Опитайте се да дишате толкова дълбоко, колкото е възможно, за да почувствате как въздуха изпълва целия обем на белите дробове. Повторете упражнението 5 пъти.

3. Вътрешна сила

Отлично упражнение за онези, които искат веднага да се съсредоточат и да се успокоят. Свържете пръстите на двете ръце на нивото на гърдите. Изправете гърба и се опитайте да поместите ръцете наляво, а след това надясно – както е показано на илюстрацията. По време на движението трябва да има напрежение и сила – все едно избутвате ръцете. Повторете упражнението 5 пъти.

4. Здрав гръбнак

Ако работата ви е свързана с това да седите дълго време на стол, погрижете се за комфорта на гърба.

Навийте достатъчно голяма хавлиена кърпа на руло. Поставете я по цялата дължина на гръбнака. Облегнете се назад, чувствайки свобода в гърдите и раменете. Дишайте равномерно и дълбоко. Тази поза помага да се справите с неудобствата, причинени от дългото седене на стол.

5. Енергийно обновяване

Упражнение, което е страхотно за онези, които ползват градски транспорт.

Хванете дръжката с една ръка и издърпате с лек наклон. Почувствайте напрежението на мускулите във всяка страна на тялото. Поемете дълбоко въздух и издишайте няколко пъти. Направете същото с другата ръка.

6. Релакс за шия и за врат

Наклонете главата си в различни посоки, и издишайте. Нека вратните мускули се отпуснат напълно. Това добро упражнение възстановява кръвообращението в мозъка, което помага да продължите да работите продуктивно, дори когато имате главоболие.

Ако сте имате болка във врата, опитайте се да правите упражнението с насочено движение на главата нагоре и надолу с помощта на мускулите на врата.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *