Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Джейми Оливър: Умората и болестите идват от неправилно хранене!

Джейми Оливър е един от най-успешните готвачи в световен мащаб. Телевизионните предавания с негово участие спечелиха сърцата на милиони зрители

Джейми Оливър
Джейми Оливър е готвач с кауза. Ние го харесваме заради неговата честност, откритост и уменията, с които превръща три продукта в разкошно ястие. Да, невероятно е как Джейми приготвя ястия от иначе банални продукти, които не само че са много вкусни, но и полезни.

Освен това, готвачът активно насърчава здравословния начин на хранене, за което през 2003 г. е награден с орден на Британската империя.

Днес ще ви представим девет полезни съвета, с които Джейми Оливър се надява да помогне на всеки, който иска да бъде без наднормено тегло и хронични заболявания.

Тези съвети са много полезни за хора, които имат проблем не само с килограмите, но и с омазняването на черния дроб и заболявания на жлъчката. Храносмилателната система определено ще ви бъде благодарна, ако положите малкото необходими усилия, за да спазвате предписанията на Джейми Оливър.

9 правила за хранене, които гонят умората и държат болестите далеч

1. Водораслите насърчават загубата на тегло. Дори и от време на време да взимате спирулина на прах, това ще е от огромна полза за вашия организъм. Те не само ще поддържат фигурата ви слаба, но и ще ви помогнат да живеете по-дълго и ползотворно.

2. Авторът на книгата „Министерство на храните“ съветва да се обърне внимание на дневния прием на вода. Ако имате възможност да пиете допълнително половин литър вода на ден, не забравяйте да го направите! Тялото ви ще получи допълнително 20% енергия.

3. Готвите ли боб, нахут или грах, в никакъв случай не изхвърляйте водата. Факт е, че почти целият наличен витамин С остава във водата по време на готвене.

4. Известният готвач препоръчва при всяка възможност да ядете сладки картофи

Поради високото съдържание на антиоксиданти, те имат благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт.

Не си мислете, че приготвянето на сладки картофи изисква кой знае какви умения. И от тях може да се прави яхния…

5. Не спирайте да експериментирате с вкусовете – например черен шоколад и портокал. Смисълът от подобни експерименти е, че мозъкът получава различни сигнали. Поради това той получава активно стимулиране, а ние ставаме весели и изпълнени с енергия.

6. Никакви полуфабрикати – това е правило, което трябва добре да запомните и за нищо на света да не се поддавате на изкушението.

7. Задължително добавяйте в ястията билки и зеленчуци. Това е още един начин да дадете на организма така полезните и нужни фибри.

8. Опитайте се да се придържате към диета, която включва всички хранителни групи в балансирани пропорции.

9. Не е необходимо да слагате строга рамка. Експериментирайте! И не забравяйте – яжте само сезонни плодове и зеленчуци.

Източник: lifehacker.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *