Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доктор Андрю Вейл: Дихателни упражнения спират болката в гърба

Доктор Андрю Вейл е световноизвестен американски лекар. Той е най-популярният в Америка специалист по алтернативна и интегративна медицина

болката в гърба

Доктор Андрю Вейл доби популярност, благодарение на изпитаните и лесни съвети, които дава.

За болката в гърба специалистът съветва да се се правят дихателни упражнения. Днес ще ви представим едно от тях. Не е необходимо да имате някакви предварителни познания, нито пък са нужни лекарства или други уреди. Единственото, от което имате нужда, е търпение и постоянство. Сами знаете, че алтернативната медицина може и да действа бавно, но почне ли да действа е за цял живот!

Как да се справим с болката в гърба? Дихателни упражнение на доктор Андрю Вейл

Доктор Андрю Вейл
Доктор Андрю Вейл: Дихателни упражнения спират болката в гърба

ИЗПЪЛНЕНИЕ

1. Легнете или седнете в удобна позиция. Поставете върха на езика зад горните зъби. Издишайте през устата, което ще предизвика лек съскащ звук.

2. Поемете дъх, затворете устата и издишайте през носа. След края на издишването задръжте дъха си за около 5-7 секунди.

3. Издишайте през устата, отново създавайки свистящ звук. Самото издишване трябва да трае около 6-8 секунди.

4. За това упражнение трябва да имате половин килограмови торбички с пясък. Заема се позиция на 4 крака. Загрейте като изпъвате бавно гърба нагоре и надолу, подобно на котешки гръб. Препоръчително е торбичките с пясък да са загряти, но и да не са – не е фатално. Може да ги загрявате през зимата само.

Заемете след загрявката разкрачен стоеж. Сложете ръцете над коленете и изнесете таза назад. Помолете някой да сложи една (ако сте жена) и две (ако сте мъж) торбички с пясък. Тежестите се слагат точно на кръста. Вдишва се и се издишва бавно. останете в тази позиция колкото можете. Почива се минута-две и се правят още 2-3 серии.

И докато последното упражнение има по-скоро терапевтичен ефект, първите три дихателни упражнения наистина помагат да се овладее болката в гърба.

Източник: vashaspina.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *