ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Наталия Земная, фитотерапевт: Жълтият кантарион може да лекува 99 болести

Наталия Петровна Земная е известен украински лекар, билкар и лечител. Тя изучава билките и лекува болни вече повече от 40 години

кантарион
Наталия Земная обменя опит с лекари и народни лечители, както в родната Украйна, така и в чужбина, особено в Индия, Китай, Тибет, Унгария, България и Виетнам. В една от своите книги, „Аптека народных лекарств“(изд. 1992 г.), фитотерапевтката много подродно описва лечебните свойства на жълтия кантарион.

Според украинската лечителка има само един правилен начин за използване на жълтия кантарион, а именно – под формата на чай. Наталия Земная знае от своята практика, че най-простата форма на лечение е и най-ефикасна.

Жълтият кантарион е едно много полезно лечебно растение. Той се използва в различни области на медицината. Но основната му функция е, че помага при стрес и депресия. Една чаша чай от жълт кантарион е в състояние да върне вкуса към живота. Почти всички хора, които го пият, забелязват изчезването на тревожността и безсънието. Както се казва – природните средства са най-добрият лекар, а жълтият кантарион е признат лечител на поне 99 болести.

Как се прави чай от жълт кантарион: 1 супена лъжица жълт катарион се залива с една голяма чаена чаша вряла вода и се пие по 1/4 чаша 3-4 пъти на ден. Подслажда се само с мед.

Какви са лечебните свойства на жълтия кантарион? Ето съветите и мнението на украинската билкарка!

1. Жълтият кантарион трябва да стане предпочитана билка за всеки, който страда от заболявания на стомаха. Тази билка стимулира жлъчката, защитава лигавицата на стомаха и намалява спазмите.

2. тази толкова разпространена билка чисти паразити от всякакво естество.

3. Гаргара с по-силна настойка от жълт кантарион лекува различни възпаления в устата и гърлото.

В състава на жълтия кантарион има повече от 15 активни съставки

4. Това са хлорогенова и кафеена киселина, които имат противовъзпалителни и лечебни свойства. А флавоноидите насърчават вазодилатация.

5. Хиперицин – още една полезна съставка в жълтия кантарион е отличен антисептик за отделителната система.

6. Това растение лекува различни рани, екземи, акне, циреи и ухапвания от насекоми.

7. Лесно може да се приготви масло от жълт кантарион. Или пък маслен извлек. Жълт кантарион облекчава болката, парене и сърбеж при псориазис, атопичен дерматит и обриви от различно естество. Той също така успокоява и лекува изгаряния. Въпреки това, кремове и мазила, базирани на жълтия кантарион, не се препоръчват за тези, които често се излагат под ултравиолетова светлина.

И едно предупреждение – жълтият кантарион не се препоръчва при бременност и за прием от хора, които имат високо кръвно налягане. Всички останали може да приемат вътрешно отвара, и външно – маслен извлек от жълт кантарион, в умерени количества.

Наталия Земная препоръчва приема на жълт кантарион да става само по време на неговия цъфтеж, и по възможност – в свежо състояние.

Източник: vmiretrav.ru

Детски крем-балсам
Детски крем-балсам – немско качество, с фантастична грижа за любимите ни малчугани!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *