ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лесни методи: Как да защитим ефективно черния дроб?

От състоянието на този орган зависи нормалната работа на целия организъм, но се сещаме за него, когато заболее. Ето как да го спасим от враговете му.

Черният дроб е едновременно и филтър, и химическа лаборатория на организма. Участва във всички процеси на обмяната на веществата, обезврежда токсините, синтезира белтъчините, в това число и отговарящите за кръвообращението.

В него се образуват много вещества, включително и най-важният въглехидрат гликоген (нашият енергиен склад, резервната храна), както и жлъчният сок, който е необходим за храносмилането.

черния дроб
Ето как да спасим черния дроб от враговете му

Какво нарушава нормалния му ритъм на работа?

При такова сериозно натоварване с жизненоважни задачи черният дроб естествено изисква и грижовно отношение от страна на „притежателя“ си. Обичайните злоупотреби – с алкохол, храна и лекарства, нарушават нормалния му ритъм на работа.

Започва натрупване на токсични вещества от обмяната на веществата, които се разнасят с кръвта из целия организъм и го увреждат. Повишава се нивото на чернодробните ферменти, холестерола, жлъчната киселина. Ако не се помогне своевременно на застрашения орган, може да се развият хронични чернодробни заболявания.

Какви са защитните мерки?

За щастие клетките на черния дроб имат способността да се възстановяват. Често е достатъчно да се коригира спешно начинът на живот на пациента, за да започне черният му дроб отново да се справя със задълженията си.

Като първа стъпка, използвайте помощта на Шуслеровата терапия, за да подпомогнете механизмите на регулация на този важен орган. Основните соли за подобряване на чернодробните функции са: сол №6 калиев сулфат, сол №9 натриев фосфат и сол №10 натриев сулфат.

Черният дроб има решаващо влияние за киселинно-алкалния баланс в организма. За улесняване и регулиране на тези процеси са нужни солите с номера 9 и 10. Сол №9 елиминира киселините и подпомага разграждането на мазнините, а №10 е главната тъканна сол за черния дроб, която нормализира нивата на кръвната захар и отговаря за детоксикацията. Винаги при употреба на алкохол се нуждаете от сол №10.

Важно е да се знае, че алкохоли се образуват и в самия организъм при определени ферментационни процеси (някои съставки на суровите плодове и зеленчуци се превръщат в алкохоли от чревните бактерии и постъпват в черния дроб). Сол №6 стимулира чернодробната функция, като ускорява процесите на отделяне на токсини и отпадни продукти на обмяната. След разграждането им те се изхвърлят от организма с помощта на сол №10. Вземайте по 3 таблетки дневно от всяка сол, по 2-3 месеца, на 2 курса през годината.

Важно е да не се злоупотребява не само с алкохол, но и с тежка храна, която също толкова много натоварва органа. Препоръчва се да се хапва често, но по малко. Забравете за похапване посред нощ – дайте време за отдих на работливия черен дроб. Никога не преяждайте, защото това води до излишък от натрупани масти в клетките му и затрудняват дейността му.

Черният дроб ще ви е благодарен, ако включите в менюто си каши от пълнозърнести продукти и свежи зеленчуци. Тези храни са богати на витамини от група В и натурални антиоксиданти. Много полезен е артишокът с есенциалните си фосфолипиди и други вещества с растителен произход, които предпазват от натрупване на мазнини и холестерол в хепатоцитите (чернодробните клетки) и възстановяват мембраните им. Благотворно действат и млечните продукти (извара), морската риба, зехтинът и лененото масло. Те съдържат близките по състав на фосфолипидите полиненаситени мазнини – айказаноиди.

Последно, но не на последно място, е движението. Движете се колкото може повече – така се подобрява кръвоснабдяването на черния дроб, предотвратява се болестотворното натрупване на мазнини около органа, както и предпазването от опасното за здравето на целия организъм обездвижване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *