ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Съвети от Изтока: Лесно и гарантирано лечение на депресия

Йога е полезна практика, която може да помогне за понижаване нивата на стреса.

съвети от Изтока
Съвети от Изтока

Хората, които живеят на Изток са спокойни и уравновесени. Пак там са регистрирани и най-много дълголетници. Рядко ще видите намръщен или угрижен индиец, нищо че животът в тази екзотична страна не е особено лесен. Защо е така?

Учените отдавна са доказали, че ако хората, които страдат от депресия, посещават занимания по йога поне 3 пъти седмично, то те за около 8 седмици ще преодолеят това неприятно състояние.

депресия
Ако страдате от депресия, запишете се на йога

Какво е депресия?

Депресия, често наричана и клинична депресия, е психично заболяване. Обикновено води до непреодолимо чувство на тъга, загуба и безнадеждност. Пристъпите на състоянието могат да продължат от седмица до година. Понякога предизвикат страдащия да се отчае толкова много, че да бъде завладян от суицидни мисли. Депресията обикновено е резултат от дисбаланс на химикали в мозъка и може да се задейства от конкретна физическа или емоционална травма.

Защо йогата е полезна за хората, които са в депресия?

Йога е термин, използван за описание на обединението на физическите и психически практики, които са създадени преди повече от пет хиляди години в Индия. Системата е изградена върху три основни принципа: дишане, упражнения и медитация. Когато се практикува йога системите и органите в човешкото тяло са насърчени за по-добра работа и се достига до едно повишено състояние на самосъзнание.

От йогийска гледна точка тези, които страдат от депресия, нямат жизнена сила, известна като „прана“. Чрез поредица от пози, дихателни упражнения и техники за медитация, заниманията с йога имат за цел да съживят тази сила и да вдъхнат живот на организма. Това позволява човек да се излекува на всички физически, психически и емоционални нива.

Йога облекчава симптомите на депресия, като също така опитомяване и стреса. Практиките в йога намаляват сърдечния ритъм, кръвното налягане, облекчават и регулират дишането.

Йога подобрява общото настроение, функционирането и благосъстоянието на тялото. Други изследвания доказват ефективността на контролираното дишане за облекчаване симптомите на депресия.

смайлин депресия
Смайлин – бързо прогонва лошите мисли и паник атаките

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *