ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Преглед при лекар-натуропат – научете как трябва да протече

Типичното посещение в кабинета на лекар-натуропат трае около един час. При първата визита лекарят разпитва за симптомите на пациента, начина му на живот, историята на заболяването и неговото емоционално състояние.

Лекарят-натуропат снема пълна медицинска история и може да предпише лабораторни изследвания на урината и кръвта. Той може да разговаря с пациента за възможните причини за дадено заболяване — лош хранителен режим, житейски стрес, професионални опасности, както и умствени, емоционални и духовни проблеми.

лекар-натуропат
Лекарят-наруропат се стреми да намери причината за болестта чрез познание и разбиране на тялото, ума и духа на човека

Лекарите-натуропати смятат, че дори вариращи в широки граници симптоми могат да се дължат на една-единствена основна причина. Много често причината за заболяването се крие в токсини от околната среда, в обмяната на веществата или в силния стрес.

Както и при повечето лекари, лечението при натуропат може да изисква едно или повече посещения в кабинета му. Някои остри заболявания получават облекчение след едно или две посещения. Други хронични заболявания налагат ежеседмични или ежемесечни прегледи.

Предпазни мерки

Добрият лекар-натуропат винаги е готов да работи съвместно с други лекари, както и институции и лица, осигуряващи здравните услуги на пациента. За да се избегнат неблагоприятните взаимодействия на лекарства и да се координират здравните грижи, важно е пациентът да уведоми своя алопатичен лекар за добавките, предписани му от лекаря-натуропат.

Много лекари-натуропати правят ваксинации на деца, но това не се отнася за всички. Ако един родител е загрижен за имунизациите на детето си, най-добре e да посети алопатичен лекар.

Лекарите-натуропати не са лицензирани да извършват големи хирургически операции или да предписват наркотични лекарства или антидепресанти. Когато лекуват пациент с раково заболяване, те са длъжни да се консултират с онколог.

Изследвания на конкретно лечение

Изследванията в натуропатията обикновено се фокусират върху конкретно лечение, използвано от натуропатите, а не върху натуропатията като цяло. Обстоен преглед на подобни изследвания на конкретни лечения, извършен през 1998 г., установява, че методите на натуропатично лечение са ефикасни при 15 различни медицински състояния. Сред тях са остеоартрит, астма и инфекции на средното ухо.

Изследване на 8341 мъже с увреден сърдечен мускул, проведено през 1996 г., свидетелства, че приемането на ниацин (витамин от групата В под формата на добавки) води до намаляване на смъртността с 11% в течение на 15 години.

Друго изследване от 1996 г. показва, че жълтият кантарион е не по-малко ефикасен от антидепресантите, изписвани с рецепта. В същото време има по-малко странични ефекти от тях.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *