Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внезапната загуба на тегло е вредна! Килограмите се връщат в пълния смисъл на думата!

Изключително много се впечатлявате от снимките „преди и след“, когато става дума за загуба на тегло? Не бива! Истината е съвсем друга

загуба на тегло
Внезапната загуба на тегло е вредна! Килограмите се връщат в пълния смисъл на думата!

Внезапна загуба на тегло – като с вълшебна пръчка… Кой не би искал това? За слабо и стройно тяло мечтае всеки. И най-вече хората с наднормено тегло.

Бързата загуба на тегло крие огромни рискове за здравето. Навярно много ви впечатляват участниците в предавания, като Екстремно отслабване по TLC. Възможно е някой от епизодите да ви амбицира, и да започнете да отслабвате. Но, истината е съвсем различна.

Една от участничките в подобно британско шоу е истинска финалистка – във всеки смисъл на думата. Нейното постижение е признато за най-добро. Въпреки това, веднага след шоуто, тя започна да наддава на тегло стремително бързо. Днес усмихнатата стройна жена е само спомен…

Подобна съдба има и друг участник – Хариет Дженкинс. Тя дори се превърна в знаменитост в областта на загубата на теглото, защото в продължение на 15 месеца успя да отслабне с 95 килограма. Въпреки това, само няколко седмици след като предаването свърши, изгубените килограми започнаха да се връщат. Да, Хариет не е чак толкова пълна, колкото е била преди, но не е и така слаба, както е била при записа на последния епизод от предаването.



Защо даваме тези примери?

Според експерти, около 40% от хората, които успяват да отслабнат с повече от 10 килограма за по-малко от месец, не след дълго не просто се връщат към предишното тегло, но има вероятност да напълнеят повече.

Ето защо бързата загуба на тегло е вредна и безсмислена.

С какво вреди бързото отслабване?

Ще ви дадем само няколко важни примера.

Способността на черния дроб да преработва мазнините не е безкрайна. Всички ненужни мастни молекули започват да се натрупват в организма. Това се нарича регенериране на чернодробна стеатоза. Колкото и невинно да изглежда това заболяване, то е най-краткия път до цирозата.

Бързата загуба на тегло отпуска кожата

Кожата, както вътрешните органи, се нуждаe от време, за да се адаптира. Когато е налице бързо темпо на намаляване на теглото, кожата не разполага с време, за да пригоди. Така, ден след ден, кожата започва да се отпуска. Образуват се гънки и трудно заличими стрии.

Камъни в жлъчката

Често, нежеланото въздействие от бързата загуба на тегло, е развитието на жлъчни камъни – твърди отлагания от холестерол, които се образуват в жлъчния мехур. Те могат да бъдат безвредни, но много хора изпитват гадене и тежка коремна болка от камъните в жлъчката, дотолкова, че може да се наложи премахването на жлъчния мехур. И в двата случая се образуват камъни в жлъчката – когато се напълнява за нула време, и когато се отслабва бързо.

Загуба на мускули

Бързата загуба на тегло провокира загуба и на мускули. Това е сложен химичен процес, който има не особено приятни последици.

Запомнете две важни подробности!

Първо: не отслабвайте с диета. По-добре да имате няколко фала, но да продължите, отколкото да издържите 90 дни, да свърши диетата, и след това да се наядете едно хубаво. Трябва да се премине към промяна на хранителните навици, а не към диета.

И второ: всеки ден е необходимо да се спортува най-малко един час. Заедно с това не забравяйте да тествате хормоните си – дори и след като започне отслабването. Защото диетите са станали неефективни, а тялото е изчерпано заради липсата на необходимите микроелементи. И, разбира се – важно е да се запази и емоционалното здраве и спокойствие. Ако спазвате тези три компонента, не само отслабването ви е гарантирано, но и цялостното подобрение на здравето.

Източник: www.doctorfm.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *