БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Търсите начин да живеете по-дълго? Започнете да пеете!

Пеенето не само изкуството и развлечение. Това лекарство, което не просто помага – то удължава живота по един лесен и приятен начин

пеенето

Психолозите казват, че хората, които пеят много, живеят по-дълго от останалите. Всички ползи за здравето, остават в сила, без значение дали пеете като славей или леко фалшивеете. Изобщо не е важно да пеете правилно! Важното е да имате желание.

Може да пеете в колата, да пеете в хор, в банята, в компания на приятели или в гората. Колкото по-често пеете – толкова по-добре.

Гласът е перфектният музикален инструмент, който природата ни е дала. Той винаги е с нас.

Ето няколко причини, които трябва да ви накарат да пеете по-често, дори и ако сте лишени от всякакво чувство за ритъм. Защото нали знаете – който пее, зло не мисли. И зло не му се полага, бихме добавили ние.

Ползите от пеенето

1. Повишава нивото на ендорфини

Пеенето въздейства върху мозъка почти по същия начин, както шоколада или оргазма. Когато човек пее, се активират области от мозъка, които отговарят за удоволствието. Отделят се хормоните на щастието – ендорфините. Те са много важни за цялостното здраве.

2. Повече енергия

Когато човек пее, той става все по-енергичен. Летаргия изчезва на секундата!

3. Безплатна гимнастика за белия дроб

Пеенето тренира белите дробове, насърчава насищането на кръвта с кислород. В допълнение, мускулите, участващи в процеса на пеене – коремните мускули, диафрагмата, междуребрените мускули значително се стягат.

4. Премахване на стреса

Пеенето намалява стреса. Хората, които пеят в хор или в любителски ансамбъл, се чувстват по-сигурни, социално проспериращи са, и са по-успешни. За да се защитите от депресията, започнете да пеете.

5. Пречистване на дихателните пътища

Пеенето естествено прочиства дихателните пътища. Певците не се страхуват от заболявания на гърлото. То е и идеална превенция срещу синузит.

6. Натурален невростимулатор

Пеенето има добро въздействие върху централната нервна система и мозъка. Всяко творческо упражнения спомага за по-интензивна работа на мозъка и укрепва невронните връзки.

Дори възрастните хора, страдащи от болестта на Алцхаймер, които постоянно забравят прости думи, пеят с удоволствие и често наизуст своите съкровени хитове! Ако си търсите хоби, започнете да пеете в хор. Това е един чудесен начин да прекарвате времето си приятно и с полза за здравето.

Източник: voicemaster.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *