ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Имате проблемна кожа? Тези супер рецепти доказано помагат!

Не само ние, но и кожата ни може да се стресира, като реагира спонтанно както на външни фактори, така и на неправилно използваната козметика.

При непоносимост към слънчевата светлина знаем какво да правим – ползваме кремове и лосиони с висок защитен фактор. Но когато кожата ни постоянно е възпалена, зачервена и изсушена?

проблемна кожа
Тези рецепти помагат при проблемна кожа

При чувствителни кожи трябва да внимавате каква козметика ползвате, за да не задълбочите вече съществуващи проблеми.

Зачервявания, сухота, обриви… Как да се справите с тях? Първата и най-правилна реакция е да пулверизирате перманентно лицето с термална вода. Така бързо ще потушите кризата.

Акнето

Мнозина се срещат с проблема, който погрешно се свързва с младежка възраст. Доказано е, че причината за възникване на акнето не е единствено на хормонална основа при половото израстване.

Акнето е свързано с неправилна грижа за кожата, със стрес и въздействие на неблагоприятните фактори на средата. То може да се провокира и от неправилното хранене. Конкретно става дума за възпаление на мастните жлези, които са разположени в кожата и запушват порите, като предизвикват възпаление.

Можете да забравите за акнето с добра и правилна грижа за кожата. Ползвайте добра специализирана козметика, която не допуска замърсяване на епидермиса и появата на различни възпаления.

Изберете правилната грижа: В домашни условия можете да почиствате сами периодично мазните участъци на лицето. Обтривайте го с трици или направете маска от бяла глина – оставете я да действа на почистеното лице за 10-15 минути. След като изплакнете лицето, сложете успокояващ тоник.

Не се безпокойте, ако след процедурата кожата е леко зачервена. Причината е притокът на кръв, който помага да се затворят по-бързо порите.

Определете проблема

При зачервявания не бива да смесвате атопичната кожа с чувствителната. Атопичната кожа страда от вродено генетично заболяване, провокирано от липсата на липиди. Този тип кожа е суха и склонна към алергични реакции и екземи.

При чувствителната кожа проблемът се появява вследствие непоносимост към един или друг продукт – тя реагира при преминаване от топло на студено, като се зачервява, обрива се и променя вида си.

Изберете правилната грижа: За атопичните кожи са подходящи хидратиращи и омекотяващи кремове и лосиони, които действат в дълбочина. Най-подходящи за целта са медицинските козметики.

Ако кожата ви е чувствителна, то тя се нуждае от специфични грижи, които се решават с конкретни продукти, предписани от дерматолог. Избягвайте козметики с парфюмни съставки и алкохол.

Оставете кожата да почине

Когато кожата ви е възпалена, дайте й почивка от всякакви разкрасителни терапии – не правете никакви пилинг процедури и маски. Бъдете внимателни и при употреба на антиейдж козметика, защото нейните съставки могат да задълбочат проблема.

Изберете правилната грижа: Почистването може да утежни положението на чувствителните кожи, затова бъдете внимателни. Избягвайте агресивното триене и използвайте леки продукти за почистване – като тоалетно мляко и термална вода.

Направете сами ексфолиант за тяло

Необходими продукти:

50 г кафява (нерафинирана) захар от захарна тръстика
50 г утайка от изпито кафе
10 г медв
17 г масло от карите
30 капки екстракт от ванилия
7 капки витамин Е

Начин на употреба:

Смесете маслото от карите с меда и ванилията. След това добавете и останалите съставки. По време на баня нанесете ексфолианта върху кожата на тялото. Освен че отстранява мъртвите клетки, маската притежава и антицелулитен ефект. В резултат кожата става нежна, еластична и красива.

Вижте какво друго помага при кожни проблеми! 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *