Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ХОЛИБ / CHOLIB

Холиб съдържа активните компоненти фенофибрат и симвастатин, както и помощните вещества бутилхидроксианизол, лактоза монохидрат, натриев лаурилсулфат, прежелатинизирано нишесте, натриев докусат, захароза, лимонена киселина монохидрат, хипромелоза, кросповидон, магнезиев стеарат, силисицирана микрокристална целулоза, аскорбинова киселина, лецитин, ксантанова гума, оцветители

Предназначение

холибХОЛИБ е продукт с комбинирано действие, който редуцира стойностите на лошия холестерол и триглицеридите в кръвта. Активните му съставки фенофибрат и симвастатин са представители на два типа продукти – съответно фибрати и статини, чиято функция е да намали негативните въздействия на липидния състав върху сърдечно-съдовата система. Приемът на ХОЛИБ намалява риска от отлагане на мастни плаки в кръвоносните съдове, респективно – състояния, свързвани с инсулти и инфаркти. Приемът на ХОЛИБ не отменя за потребителите препоръката за здравословно хранене и подходяща физическа активност.

Как се приема

Приемът на ХОЛИБ се препоръчва от лекар. Най-често редовната дневна доза е една таблетка, приема с вода по едно и също време. При пропуснат прием следващата таблетка се взема в предвиденото за нея време; не бива да се удвоява приеманата доза, за да се компенсира пропуснатото.

При неволно предозиране е добре да се направи консултация с лекуващия, дори да липсват някакви осезаеми последици.

Възможни нежелани ефекти

ХОЛИБ се приема като цяло добре, но не са изключени някои странични ефекти, за които пациентите трябва да са информирани. Има регистрирани случаи на мускулен разпад – опасно състояние, което започва с мускулни болки и слабост. При такива симптоми се търси лекарска помощ заради риск от бъбречни усложнения, а понякога и смърт. Рискът е по-висок при потребители над 65 години, основно жени.

Възможни са алергични реакции – отоци на устните и лицето, на езика и гърлото, затруднено дишане и преглъщане, кожни реакции – сърбеж и обриви, мускулни болки, възпаление на кръвоносните съдове, фоточувствителност. Съобщавано е и за необясними синини, крампи, стомашни болки, дълбока венозна тромбоза – видима по отоци и зачервяване на краката.

Не са изключени зачестяващи възпаления на дихателните органи, стомашен дискомфорт, болки в стомаха,  отклонения в кръвните показатели и чернодробните функции, главоболие, замаяност и объркване, преумора, храносмилателни смущения, запек, косопад, влошено качество на съня, проблеми с ориентацията и паметта. Сред редките ефекти се сочат еректилна дисфункция, диабет, жлъчни колики, депресивни състояния, белодробни възпаления.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ХОЛИБ не бива да се употребява при алергия към съставките, както и към фъстъци, соя и продукти с такива компоненти.

Медикаментът е противопоказан при сериозни отклонения във функциите на бъбреците, черния дроб и панкреаса. Не вземайте ХОЛИБ при заболявания или функционални проблеми с мускулите.

Този продукт не се прилага при деца и подрастващи под 18 години.

Противопоказан при бременност и кърмене.

Рискови са пациентите с болна щитовидна жлеза, алкохолици, с тежки белодробни заболявания, на които предстои оперативно лечение. Да не се прилага при пациенти, които са били лекувани с фузидова киселина до седмица преди приема на ХОЛИБ. При тези потребители се прави индивидуална преценка за риска.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването на ХОЛИБ с други медикаменти подлежи на лекарски контрол заради повишен риск от проявата на странични ефекти или негативно въздействие върху пациента. Не са съвместими с продукта лекарства срещу гъбични заболявания, циклоспорин, даназол, други фибрати и статини, медикаменти при СПИН и депресии. Повишен риск има при паралелен прием с антикоагуланти, ниацин, колхицин, някои медикаменти срещу диабет и туберкулоза.

Приемът на ХОЛИБ е несъвместим с консумацията на грейпфрут и сока му.

_

Усреднена цена в аптеките – 25 лв за опаковка от 30 таблетки при състав 145/20 мг, или 32 лв за 30 таблетки от състава 145/40 мг. 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “ХОЛИБ / CHOLIB

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *