Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези лечебни растения успешно възстановяват равновесието на нервната система

Всекидневният живот често подлага настроението ни на изпитания. Природата ни е дала лечебни растения, които помагат, когато духът ни е унил.

Деликатно действие в дълбочина

Растенията притежават активни вещества, които биологически се съчетават отлично с човешкия организъм.

За разлика от анксиолитиците (които действат успокояващо) и антидепресантите те не предизвикват нежелани ефекти като сънливост, сухота в устата, повишен апетит или зависимост.

нервната система
Билки за възстановяване равновесието на нервната система

Родиола

Стимулира физическите и умствените способности. Въздейства отлично в моменти на отпадналост и намалява физиологичните последици от стреса. Билката е смятана за имуностимулант и е приятел на доброто настроение.

Шизандра

Тази китайска билка едновременно стимулира тялото и успокоява душата. Тя възстановява нарушеното психическо равновесие при безпокойство и нервно напрежение, съчетани с физическа умора и липса на мотивация.

Гомфрена

Възстановява равновесието на нервната система и помага при различни неразположения като умора, липса на енергия, безсъние, раздразнителност, безпокойство, депресивни състояния, мускулни спазми, свързани със стреса. Освен това билката предпазва сърдечносъдовата система и има ефект на афродизиак.

Чаша билкова отвара – лесно, приятно и полезно

Билковите чайове се препоръчват като леко и достъпно средство за фитолечение. Лесно можете да съчетаете различни растения и така да комбинирате действието им по най- добър начин. Например лавандулата, майораната, лютивата мента и кардамонът обединяват свойствата си срещу депресивните състояния.

За тонус помага комбинацията от канелена кора и силен черен чай. Вечер преди лягане съчетайте маточина и валериана. За моментни състояния на страхове и безпокойство са ефикасни портокаловите цветчета, смесени с анасон и хмел.

Ароматни масла за настроение

Те са концентрирана форма на активните съставки в билките. Използват се главно външно, но могат да се приемат и през устата. Много ефикасни за добрата психическа форма са бергамотът и благородната лайка (която не трябва да се бърка с останалите видове лайка).

Капнете няколко капки в носна кърпа и вдишвайте в продължение на десетина минути. Против умора добре действа ароматното масло от смърч – разтворете 2-3 капки в 2 с. л. растително масло и масажирайте свода на стъпалата. Нервното напрежение може да се преодолее с помощта на лавандуловото масло, което има отпускащо действие и върху мускулите.

Шуслерови соли за „усмихнати“ клетки

Усещаме стреса с всяка наша клетка. Когато тялото е подложено на него, са стопирани нормалните процеси, които протичат в нея. Ако това се превърне в системен проблем, болестите ще бъдат добре дошли. Затова колкото по-често сме радостни, толкова по-здрави ще бъдем.

За да бъдат в тонус, клетките имат нужда от минералните соли №3 железен фосфат (дава повече кислород и енергия), №5 калиев фосфат (ободрява и успокоява нервните клетки) и №7 магнезиев фосфат (релаксира мускулатурата). Приемани заедно за 1-2 месеца, 3-4 пъти в годината, те дават на тялото ресурси да преминава леко през стреса и пазят доброто настроение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *